Rușii au atacat din nou porturile ucrainene de la granița cu România. Trei dintre cei șase civili răniți, în stare gravă VIDEO

Rușii au atacat din nou porturile ucrainene de la granița cu România. Trei dintre cei șase civili răniți, în stare gravă VIDEO

Au fost atacuri rusești din nou, azi noapte, în toate porturile ucrainene de la Dunăre. Mai multe alarme aeriene și explozii s-au auzit în Reni, Izmail și Chilia. Exploziile ar fi produs pagube și în gospodăriile oamenilor.

Conform DIGI 24, care citează canalele ucrainene de Telegram, la Reni a fost vizată infrastructura portuară. Exploziile au fi provocat pagube și în gospodăriile oamenilor. Șase persoane au fost rănite, a anunțat guvernatorul ucrainean.

Atacurile au fost lansate și spre est, în raionul Cetatea Albă, la mică distanță de granița cu Republica Moldova.

În cursul nopții, guvernatorul regiunii Odesa, de care țin și porturile dunărene, a avertizat locuitorii să intre de urgență în adăposturi și să nu filmeze, pentru a nu le dezvălui rușilor unde sunt bateriile de apărarea antiaeriană. Oamenii din zonă au stat în alertă toată noaptea, fiind anunțați că vin dronele. Alarma a fost ridicată la ora 5 dimineața. Sirenele s-au auzit și pe malul românesc al fluviului.

Atac ucrainean la șantierul naval al flotei ruse din Sevastopol FOTO Twitter

Clădiri nerezidențiale au fost avariate

Ucraina a anunțat că a doborât 32 de drone lansate de Rusia asupra Odesei. Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au precizat că au doborât, în noaptea de 13 septembrie, 32 de drone de atac lansate deasupra regiunii Odesa, infrastructura portuară fiind lovită, iar șapte persoane fiind rănite, relatează Ukrainska Pravda.

Pentru patru ore și jumătate pe timp de noapte, inamicul a atacat regiunea Odesa cu drone. Încă o dată, au vizat infrastructura civilă din regiunea Dunării. 32 de drone de tip Shahed-131/136 au fost doborâte de forțele de apărare aeriană. Din păcate, impactul asupra infrastructurii portuare a avariat clădiri nerezidențiale și a provocat un incendiu într-o parcare de camioane. Incendiul a fost stins rapid. Șapte șoferi civili au fost transportați la o unitate medicală cu răni de diferite grade de gravitate”, se arată în comunicatul Forțelor de apărare ucrainene.

În același timp, Ucraina a atacat masiv, î n timpul nopții, principalul port din Crimeea, Sevastopol. Ținta a fost șantierul naval al flotei ruse din Marea Neagră care a fost lovit cu rachete. Guvernatorul rus al Crimeei a anunțat că a fost lovită și o uzină în care se construiesc și se repară nave militare. 24 de oameni ar fi fost răniți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat