Rușii construiesc a treia linie defensivă din regiunea Zaporojie: Șoigu admite dificultăți în anumite zone

Rușii construiesc a treia linie defensivă din regiunea Zaporojie: Șoigu admite dificultăți în anumite zone

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat miercuri la televiziunea de stat că forţele armate ale Moscovei menţin o „apărare activă” în faţa contraofensivei ucrainene, în timp ce Statului Major de la Kiev a raportat noi succese în zonele Klișciivka (regiunea Dobețk) și Robotîne (regiunea Zaporojie).

Soldați ruși în tranșee FOTO Profimedia

Şoigu, care a participat miercuri la negocierile ruso-nord-coreene de pe cosmodromul Vostocinîi, a declarat că trupele ruse „menţin o apărare activă în sectoarele necesare” în Ucraina.

Deși a insistat că soldații ruși „acționează cu încredere”, totuși el a recunoscut că „în unele locuri este mai greu”.

Întrebat de un angajat de la Rossia-1, un canal de propagandă al regimului Putin, dacă Rusia va câștiga în Ucraina, Șoigu a declarat că „nu există alte opțiuni”.

Potrivit acestuia, sarcina principală a forţelor ruse aflate pe câmpul de luptă din Ucraina este să distrugă armamentul inamicului.

Într-un comunicat difuzat miercuri dimineață, Statul Major al armatei ucrainene anunță că își continuă ofensiva spre Bahmut (est) și Melitopol (sud).

Forțele armate ale Ucrainei ar fi obținut noi succese în zona Klișciivka din regiunea Donețk și în zona Robotîne din regiunea Zaporojie și ar fi stopat atacurile lansate de ruși în zona Novomîhailovka din regiunea Donețk și la sud de Novodarivka din regiunea Zaporojie.

De asemenea, partea ucraineană afirmă că își pregătește pozițiile pentru continuarea contraofensivei în vederea eliberării tuturor teritoriilor ocupate de ruși.

Pe de altă parte, primarul în exil al orașului Melitopol, Ivan Fedorov, afirmă că rușii au început să construiască a „treia linie defensivă” din regiunea Zaporojie. Rușii sapă tranșee și își întăresc forțele cu pușcăriași în districtul Polohî deși susțin că ofensiva ucraineană a eșuat deja, notează Fedorov. În plus, ocupă case, înființează noi puncte de control, întind capcane antitanc și își contruiesc o bază de elicoptere pe aerodromul din Berdiansk, precizează primarul ales al Melitopolului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?