Rușii, pe modelul oltenesc al lui „îmi rupse el o mână și-un picior, dar și eu îi făcui pălăria praf”/Minusculul trofeu de război cu care se laudă Rusia

Rușii, pe modelul oltenesc al lui „îmi rupse el o mână și-un picior, dar și eu îi făcui pălăria praf”/Minusculul trofeu de război cu care se laudă Rusia

Bloggerii ruși laudă reușita trupelor lui Putin de a pune mâna pe un set complet de micro-drone Black Hornet, unul dintre cele mai mici vehicule militare fără pilot. Echipamentul încape într-un buzunar.

Soldați rușiFoto: Vitaliy Ankov / Sputnik / Profimedia

Mai multe canale rusești de Telegram apropiate Kremlinului au scris despre micuța pradă de război a militarilor care se află pe teritoriul Rusiei.

Bloggeri ruși susțin că în apropiere de Novaya Tavolzhanka, o localitatea din regiunea rusă Belgorod, atacată constant de milițiile anti-Putin, o unitate a forțelor speciale rusești ar fi lansat cu succes „o ambuscadă asupra unei unități a batalionului Kraken din Ucraina”.

O bătălie „intensă” s-a dat între trupele rusești și forțele ucrainene, militarii Kievului „au fost eliminați”, iar soldații lui Putin ar fi pus mâna pe „un set complet” de drone Black Hornet.

Ce sunt micro-dronele Black Hornet

Norvegia și Marea Britanie au anunțat în august 2022 furnizarea de micro-drone Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia.

Costul dronelor Teledyne Flir Black Hornet, folosite pentru recunoaștere și identificarea țintelor, a fost peste 9 milioane de euro, au precizat autoritățile norvegiene.

Micro-drona Black Hornet este uşor de operat, robustă, greu de detectat şi este deosebit de potrivită pentru luptă în zonele urbane, a declarat ministrul apărării din Norvegia, Bjørn Arild Gram, porivit The Guardian, citat de news.ro.

Potrivit producătorului, micro-drona Black Hornet este „extrem de ușoară, aproape silențioasă și are o durată de zbor de până la 25 de minute, încape în buzunar, este testată în luptă și transmite operatorului imagini video live și imagini fixe HD”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?