Ruşii plătesc câte 4.000 de leva lunar unor politicieni şi jurnalişti (Lena Borislavova, şefa de cabinet a prim-ministrului Bulgariei)

Ruşii plătesc câte 4.000 de leva lunar unor politicieni şi jurnalişti (Lena Borislavova, şefa de cabinet a prim-ministrului Bulgariei)

Lena Borsislavova, şefa de cabinet a prim-ministrului în exerciţiu al Bulgariei, Kiril Petkov, a afirmat într-o emisiune a postului de radio „Darik” că serviciile bulgare deţin date conform cărora anumiţi politicieni, jurnalişti de renume, analişti, politologi şi alte persoane care apar în mass-media din Bulgaria sunt plătiţi direct de statul rus, cu câte 4.000 de leva (circa 2.000 de euro), pentru a modela opinia publică în favoarea unor teze convenabile pentru Federaţia Rusă. „Imaginaţi-vă ultimatumul d-nei Mitrofanova (Eleonora Mitrofanova, ambasadorul Rusiei la Sofia, n.r.) venind din partea unui alt ambasador străin. Dacă ar fi venit din partea Norvegiei sau din partea ambasadorului turc ori grec… Ar fi reacţionat astfel forţele politice?… Niciun ambasador nu are dreptul de a spune Bulgariei: ‘Până la ora 12:00, vei face X sau Y’. Rusia nu poate să ne declare stat neprieten şi să ne suspende unilateral contractele, apoi să acţioneze astfel şi să nu se aştepte la o reacţie puternică din partea Bulgariei„, a subliniat Borislavova./ddaniela/schelaru

www.novini.bg – 2 iulie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească