Ruşii retrag temuţii soldaţi buriaţi din Severodoneţk: „Cad ca muştele“

Ruşii retrag temuţii soldaţi buriaţi din Severodoneţk: „Cad ca muştele“

Ruşii şi-au retras trupele buriate de la Severodoneţk, deoarece acestea sunt semnificativ mai slabe decât trupele ucrainene: „Cad ca muştele. Raşiştii au scos ultimii buriaţi din Severodoneţk pentru că nu rezistă în lupta cu apărătorii ucraineni. Luptele aprige continuă în interiorul Severodoneţk. Buriaţii s-au retras pentru că sunt mult mai slabi decât apărătorii noştri“, a transmis Serhii Haidai, şeful Administraţiei Militare ucrainene a Regiunii Lugansk, citat de Yahoo News .

Potrivit lui Haidai, forţele de ocupaţie ruse trag intens asupra oraşului Lisichansk cu arme de calibru înalt, care pot pătrunde în beton, astfel că locuitorii sunt în pericol extrem chiar şi în adăposturi.

Serhii Haidai a mai precizat că pierderile Rusiei în regiunea Lugansk le depăşesc cu mult pe cele ale Ucrainei.

De altfel, majoritatea soldaţilor ruşi ucişi în războiul din Ucraina provin din republicile Daghestan din Caucaz şi Bureatia din Siberia.

Din mărturiile adunate în regiunea Herson, „buriaţii” sunt cei care jefuiesc, distrug, violează, torturează şi ucid ucrainenii din zonele ocupate. Ei sunt un popor mongol care trăieşte între Rusia (90%), Mongolia (9%) şi China (1%).

Vă recomandăm să citiţi şi

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”