Rușii s-au lăudat că au lăsat Ucraina fără piloți. Imaginile sfidătoare publicate de Forțele Aeriene Ucrainene

Rușii s-au lăudat că au lăsat Ucraina fără piloți. Imaginile sfidătoare publicate de Forțele Aeriene Ucrainene

Agenția rusă TASS anunța că piloții ucraineni ar fi fost practic eliminați de forțele aerospațiale și sistemele de apărare aeriană ale Rusiei. Însă o înregistrare video publicată marți de forțele armate ucrainene arată o altă cum avioanele Mig-29 lansează rachete antiradar AGM-88 HARM furnizate de SUA.

Avioanele Mig-29 lansează rachetele antiradar AGM-88 HARM Foto: Captură video

Întregul personal operațional calificat al fostei aviații a Ucrainei - a avioanelor Mig-29, Su-27 și Su-25 aircraft - a fost practic eliminat de acțiunile eficace ale Forțelor Aerospațiale Ruse și sistemelor de apărare antiaeriană”, potrivit unei surse diplomatico-militare, scrie agenția rusă.

Potrivit acestuia, promisiunile Occidentului de a livra avioane de fabricație sovietică Ucrainei vor rămâne cel mai probabil neîndeplinite.

Aceasta susține de asemenea că Ucraina a fost nevoită să implice personal slab pregătit pentru incursiuni de luptă care au dus la „pierderi catastrofale în rândul aviației ucrainene”.

Sursa citată susține că încercările de a recruta mai mulți piloți în Polonia și alte țări din Europa de Est nu au avut un succes deosebit. „Puținii (piloți străini) care au fost de acord sunt deja în mormânt sau în spitale”, a afirmat el.

Avioanele Mig-29 lansează rachetele antiradar AGM-88 HARM furnizate de SUA

Însă forțele armate ucrainene au publicat marți o înregistrare video care arată, pentru prima dată, rachetele antiradar AGM-88 HARM furnizate de SUA, care au fost lansate de avioanele sale de luptă MiG-29, arată, într-o postare pe Twitter, Ukraine Weapons Tracker, citată de Hotnews.

Potrivit sursei citate, rachetele AGM-88 HARM par să fie trase în perechi din lansatoarele în care în mod obișnuit s-ar afla rachetele aer-aer R-27.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante