Rușii se încurcă în minciuni/Priviți, scanarea camionului cu explozibil arată altfel decât imaginile camerei de supraveghere

Rușii se încurcă în minciuni/Priviți, scanarea camionului cu explozibil arată altfel decât imaginile camerei de supraveghere

Serviciul de securitate rus a anunțat miercuri că a arestat cinci cetățeni ruși și 3 cetățeni ucraineni și armeni pentru explozia de la podul Kerci, iar presa rusă a publicat un clip cu inspecția camionului ce ar fi fost implicat și o imagine rezultată după scanarea autovehiculului.

Camion RIAFoto: Captura Ria Novosti

De la prima privire este evident însă, că nu este vorba de același camion. Capul tractor din clipul video înregistrat de camerele de supraveghere are două osii pe puntea spate, iar cel ce apare în scanare doar una.

La o privire mai atentă se mai observă și alte diferențe, precum faptul că remorca scanată are o cutie metalică imediat în spatele roților, pe când în filmare o cutie similară este mai în spate.

De asemenea, în clipul video se vede o structură metalică sub remorcă, între roți, ce nu este vizibilă în scanare.

Imaginile au fost făcute publice de FSB și preluate de agențiile rusești de știri fără să observe că nu poate fi vorba de același autovehicul.

Pe lângă imagini și anunțul arestărilor celor opt persoane, FSB a transmis și un amplu comunicat de presă, în care spune că organizatorul atacului de pe podul Kerci a fost Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării și șeful acesteia, Kirill Budanov.

FSB susține că „bomba a fost camuflată în role de folie de polietilenă pentru construcții pe 22 de paleți cu o greutate totală de 22,77 tone”. De asemenea, FSB prezintă un întortocheat traseu pe care încărcătura l-ar fi avut, plecând din Odesa, la Ruse (Bulgaria), apoi în Armenia, Georgia și apoi regiunea Krasnodar din Rusia cu destinatar o firmă inexistentă din Crimeea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”