Rușii simt că ucrainenii vor sparge „apărarea Surovikin“

Rușii simt că ucrainenii vor sparge „apărarea Surovikin“

Forțele de ocupație ruse încearcă să-și consolideze a doua și a treia linie de apărare în teritoriile de sud ale Ucrainei ocupate temporar, spune Natalia Humeniuk, șefa centrului de presă al Comandamentului Operațional „Sud”.

Potrivit Nataliei Humeniuk, invadatorii minează și mai mult teritoriile în direcția sud pentru că au înțeles că Forțele Armate ale Ucrainei vor sparge prima linie de apărare.

„Acum încearcă să întărească apărarea cu ajutorul structurilor din beton armat. Rușii vor să sape mai departe și să-și consolideze pozițiile în teritoriile capturate. În același timp, observăm aceste lucrări la a doua și a treia linie a apărării lor. Ei înțeleg că în curând vor trebui să se retragă la a treia”, a spus Humeniuk.

Dintre toate obstacolele cu care se confruntă contraofensiva Ucrainei, minele antipersonal și anti-tanc rusești sunt printre cele mai descurajante. Rutele probabile de atac au fost presărate cu un număr imens de explozibili, care să fie activați de vehiculele sau trupele ucrainene în timpul operațiunilor ofensive.

Abordarea Rusiei de apărare cu mine grele a încetinit cu siguranță contraofensiva sudică a Ucrainei, care, după șase săptămâni, nu a făcut încă o breșă semnificativă în rețeaua de câmpuri minate, tranșee și fortificații a Rusiei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat vina pentru contraofensiva „încetinită” pe întârzierile în primirea armelor occidentale avansate.

Această fereastră, a spus Zelenski, a oferit „inamicului nostru timpul și posibilitatea de a plasa mai multe mine și de a-și pregăti liniile defensive”.

Dar o apărare încărcată de mine pe frontul de sud ar putea, de asemenea, să limiteze chiar și trupele Rusiei. Pentru a atinge obiectivele de război declarate în mod repetat de Kremlin, unitățile ruse vor trebui în cele din urmă să treacă din nou de pe așa-numita „linie Surovikin“, care se întinde în sudul Ucrainei de la Nipru până la Donețk. Câmpurile de mine – în special cele așezate în grabă și la întâmplare – ar putea fi o complicație gravă.

„Rușii au minat atât de mult sudul încât nici ei nu pot avansa”, a declarat pentru Newsweek Mark Voyger – fost consilier special pentru afaceri ruse și eurasiatice al șefului forțelor americane din Europa, generalul Ben Hodges. „Forțele lor vor ajunge în aceleași câmpuri minate pe care le-au așezat atât de greu, atât de masiv în sud ”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat