„Ruşine, aţi ajuns o cârpă a comuniştilor criminali chinezi”/Arafat stârneşte revoltă pe internet după ce a primit-o slugarnic pe ambasadoarea Chinei

„Ruşine, aţi ajuns o cârpă a comuniştilor criminali chinezi”/Arafat stârneşte revoltă pe internet după ce a primit-o slugarnic pe ambasadoarea Chinei

„Ruşine, aţi ajuns o cârpă a comuniştilor criminali chinezi”/Arafat stârneşte revoltă pe internet după ce a primit-o slugarnic pe ambasadoarea Chinei.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a stârnit valuri de indignare pe Internet, atrăgându-şi numeroase critici, după ce DSU a pus pe Facebook o postare laudativă la adresa Chinei, care a donat o serie de echipamente de protecţie. Postarea a fost însoţită de fotografii cu Arafat şi ambasadoarea Chinei şi vine în condiţiile în care în spaţiul public au apărut informaţii despre faptul că regimul comunist chinez condiţionează acordarea de ajutoare de acţiuni de PR care să-l legitimeze.

Mai exact, statelor care primesc ajutoare li s-ar cere să trimită oficiali de prim rang la sosirea transporturilor, pentru a face fotografii şi filmuleţe cu oficialii chinezi. În felul acesta, China, ţară acuzată că a ascuns izbucnirea pandemiei, ceea ce a permis răspândirea ei necontrolată pe glob, ar urmări să-şi spele imaginea şi să se prezinte drept salvator.

Redăm postarea DSU şi câteva dintre comentariile stârnite de aceasta:

"Astăzi, 15 aprilie, Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a găzduit vizita excelenţei sale Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu.

Activitatea, desfăşurată în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. RAED ARAFAT, a inspectorului general al IGSU, general de brigadă DAN-PAUL IAMANDI a fost prilejuită de donarea unor echipamente de protecţie necesare echipajelor medicale şi a celor operative angrenate în lupta pentru combaterea infecţiei cu COVID-19.

Astfel, cele 90.000 măşti de protecţie, 500 de combinezoane de protecţie şi substanţe de dezinfectare achiziţionate de compania chineză, prin grija reprezentantului diplomatic la Bucureşti, vor fi distribuite pompierilor salvatori şi personalului medical din ţară, în perioada următoare.

Adresăm muţumirile şi apreciarea noastră pentru acest demers care completează seria iniţiativelor umanitare din această perioadă menită să asigure necesarul de echipamente celor aflaţi mereu în linia întâi, în misiunile de sprijin pentru cetăţean", scriu reprezentanţii DSU.

Arafat si o delegatie chineza
Arafat si o delegatie chineza (Facebook)

Redăm câteva dintre comentariile stârnite de postare:

"Iată că după săptămâni de presiuni diplomatice insistente, cum vă spuneam că se fac în toată Europa în perioada asta, cineva a cedat şi la Bucureşti: foto-op cu ambasadoarea Chinei, ca să aibă ăştia ce trimite acasă la Beijing, pentru propagandă la popor, îndeplinindu-şi astfel targetul.

E vorba de Raed Arafat, care va fi prezentat în presa chineză drept ministru, vorbind în numele guvernului. Anunţul pentru români e strategic de imprecis, nefiind clar cine donează şi pe ce bani, fiind menţionată acolo o companie nenumită  width=:) Putem bănui că e vorba de Huawei, celebra “firmă privată independentă de autorităţi”. Dacă presa îi va cere detalii lui Arafat despre operaţiune, mă îndoiesc că le va obţine", scrie expertul Sorin Ioniţă.

"E bine că a venit doar dacă a prezentat scuze pentru felul deficitar şi opac în care guvernul chinez a gestionat şi comunicat despre covid-19 în perioada decembrie-ianuarie", scrie activistul Cristian Şoimaru.

"Max 10.000 $ preţ de producţie. Şi aşa au câştigat reclamă de cel puţin 1 mil.$. Ambasadorul primeşte medalie", scrie fostul ministru Marius Bostan.

"Dăruieşte viaţă! Ştefan Mandachi? Zi de bine? Magic Home? Şi muuuuulte altele ...vă sună cunoscut? Voluntarii de la Unifarm care căută furnizori şi reuşesc să aducă în ţară cele trebuincioase...împreună cu angajaţii Unifarm lor când o să le mulţumiţi? Să vă fie ruşine!", opinează şi jurnalista Camelia Badea.

"Ruşine să vă fie ! După ce au exportat cu generozitate în toată lumea mizeria asta de virus made în China mai au şi tupeul să facă pe marii salvatori. Ruşine dl Arafat, ce aţi fost şi ce aţi ajuns, o cârpă a comuniştilor criminali chinezi, asta după ce aţi slujit la oligarhia postcomunistă autohtonă numită pesedeu. Ruşine!", scrie Eugen.

"Ăsta a fost trocul?? Ei fac o donaţie şi voi îi mai spălaţi puţin?", întrebă Robert.

"Dar mulţumiţi-le şi că au mascat epidemia de coronavirus la început şi că din cauza lor suferă toată planeta. Să vă fie ruşine!", îşi exprimă indignarea Alexandru.

"Ruşine! Cum puteţi primi reprezentanţii ţării generatoare de pandemie să ne ...ce ? Aţi acceptat întâlniri cu reprezentanţii RP Chineze de dragul pozelor de grup ale tov. ARAFAT? Cu reprezentanţii ambasadei SUA nu făcea poze.....Au ajuns instituţiile româneşti sub influenţa marketingului comuniştilor chinezi care încearcă să îşi spele imaginea de responsabili totali ai crizei globale mondiale actuale ...execrabil ...Efortul chinezilor de a-şi spăla imaginea în disperare de cauză este extrem de agresiv şi este mascat sub forma unor anume ajutoare frăţeşti care de fapt sunt zero barat.....", adaugă şi Danny.

Reamintim că autorităţile chineze sunt acuzate că au ascuns izbucnirea epidemiei şi au încercat să muşamalizeze totul, permiţând astfel răspândirea virusului. Acest lucru s-ar fi petrecut cu ajutorul OMS, condusă de etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus. Fost membru al partidului comunist etiopian, acesta reprezintă o ţară îndatorată Chinei şi este acuzat că, în loc să protejeze ţările lumii informând corect, a devenit portavocea Chinei. De altfel, viceprim-ministrul Japoniei, Aso Taro, a declarat, în Parlamentul de la Tokyo, că OMS ar trebui să se numească Organizaţia Chineză a Sănătăţii.

Revenind la autorităţile chineze, acestea au fost acuzate că au fost mai preocupate să le pună pumnul în gură medicilor din Wuhan pentru a cenzura informaţiile despre pandemie şi să cenzureze Internetul, decât să stopeze pandemia. Mai amintim că în jur 5 milioane de chinezi au fost lăsaţi să plece din Wuhan înainte ca oraşul să fie pus în carantină, fără să fie testaţi. Astfel, virusul s-a răspândit pretutindeni, cauzând numeroase decese şi lovind greu sistemele sanitare şi economia ţărilor lumii, relatează  Epoch Times .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale