Rut în COCINĂ. PURCEAUA pesedistă AMUȘINEAZĂ ELEFANTUL putrezit uneperist

Rut în COCINĂ. PURCEAUA pesedistă AMUȘINEAZĂ ELEFANTUL putrezit uneperist

Liviu Dragnea negociaza de cateva zile un protocol de colaborare cu Gabriel Oprea. Asta presupune locuri oferite la parlamentare pe listele PSD pentru cei de la UNPR. Dragnea doreste sa se asigure astfel ca-si pastreaza o majoritate in Parlament, astfel incat sa faca imposibila modificarea legii electorale privind votul la locale intr-un singur tur. Semnarea protocolului fusese programata initial pentru miercuri dimineata, insa pana si Dragea, cu tot cinismul sau desavarsit, a realizat probabil ca e prea mult sa o faca taman cand pana si PSD a votat pentru ridicarea imunitatii lui Oprea, acuzat de abuz in serviciu, scrie  Dan Tăpălagă în HotNews.

Pe scurt, ce vedem in aceste zile este demagogia suprema a unui partid incapabil sa se reformeze cu adevarat. Cu totii avem ocazia sa ne improspatam putin memoria.

Imposibil sa nu sesizati discrepanta uriasa intre vorbe si fapte, intre criteriile de integritate adoptate cu mare pompa de PSD si disponibilitatea partidului de a salva de la disparitie insusi simbolul lipsei de integritate, adica pe Gabriel Oprea si partidul sau toxic.

Cand au iesit pe strazile Bucurestiului in noiembrie 2014, oamenii au cerut evacuarea din politica a imposturii, a dispretului fata de lege, a coruptiei si ciocoismului toate incarnate in cel cu care Liviu Dragnea negociaza astazi si este dispus, la o adica, sa-l mai aduca odata in Parlament. Va amintiti cum se jura Dragnea cu lacrimi in ochi ca au inteles mesajul strazii dupa Colectiv?

Iata-l astazi gata sa bata din nou palma cu ministrul suspectat de utilizarea abuziva a coloanei oficiale soldata cu moartea unui politisti de la rutiera. Iarasi, mi se pare prea multa aroganta, prea multa infatuare sa nu-ti pese chiar deloc ca unul din factorii declansatori ai protestelor din noiembrie - printre care se numara si Oprea - sa fie recuperat fara scrupule chiar de un partid ca PSD, de la care nimeni nu are prea mari asteptari.

Este prea mult, oameni buni, repet, nimeni nu si-a facut mari iluzii ca un partid penal se mai poate schimba vreodata, dar intelegeti ca lucrurile merg cam prea departe. O fi Romania tara resemnatilor, dar ma tem ca Dragnea si PSD n-au inteles nimic din schimbarile profunde petrecute in mentalul colectiv dupa Colectiv.

Observati naturaletea cu care presa relateaza despre eveniment, cum nimeni, dar absolut nimeni nu-l intreaba pe Dragnea daca nu-i crapa obrazul, daca nu simte macar putina jena de mortii de la Colectiv, de familiile victimelor, daca nu crede ca-si bate joc de memoria politistului Gigina impartind cu Oprea locuri in Parlament.

Mai vad un dublu standard, cum oricine in afara de PSD daca negocia la vedere cu Oprea si partidul lui de traseisti era luat la refec. Sa nu facem pe naivii. Foarte probabil ca si liberalii ar fi gata se aseze la negocieri cu UNPR pentru a reveni cumva la sistemul in doua tururi de scrutin, dar cel putin nu i-am auzit sa-i ofere locuri pe listele lor si sa parafeze protocoale de colaborare.

Bun, cu totii putem intelege ratiunile politice pentru care Dragnea este gata sa inghita nu o broasca raioasa, ci un elefant in putrefactie ca Oprea. Interesul sau este sa mentina cu orice pret alegerile locale intr-un singur tur. In acest sistem, toate sondajele si simularile indica faptul ca PSD rade tot, iar PNL pierde masiv. Or, un scor cat mai bun la locale determina rezultatul parlamentarelor din toamna. Simplu spus, miza uriasa pentru Dragnea, ocazie nesperata pentru Oprea.

S-ar putea chiar ca PSD sa promita UNPR-ului orice pana la locale, pentru a nu risca modificarea legii in Parlament. Evident ca s-ar putea sa-l arunce apoi pe Oprea cu tot partidul sau peste bord la parlamentare. Dar mesajul politic nu poate fi ignorat: PSD calca pe cadavre. Pentru ei nu exista "asa ceva nu se face". Or, un lider si un partid gata sa treaca peste orice linie rosie raman periculosi pentru democratie.

Desi parea total compromis dupa moartea politistului Gigina si dupa Colectiv, iata ca o conjunctura politica l-a facut din nou indispensabil pe generalul izmenar, cum l-au strigat oamenii pe strazi cand i-au cerut demisia. Dar problema nu este a lui Oprea, ca se agata de orice pentru a supravietui, ci a lui Dragnea.

Liderul PSD doreste sa se reabiliteze cu tot cu partid in ochii electoratului, sa mimeze macar dorinta de a face altfel de politica. Oprea nu doreste decat un vehicul care sa-l care din nou in Parlament, sa ramana in carti sperand ca o noua conjunctura il va face iarasi indispensabil.

Protocolul cu UNPR, in caz ca va fi semnat, ne ajuta pe toti sa ne revenim din letargie. Pe Gabriel Oprea il vor ajunge multe din urma cum s-a intamplat cu toti cei cazuti din varful puterii. Sigur, PSD nu va deconta in fata electoratului sau, Dragnea poate incheia protocoale direct cu Cosa Nostra ca nu lesina nimeni dintre sustinatorii partidului, dimpotriva as zice.

Promitandu-i lui Oprea locuri in Parlament, Dragnea ne ajuta si pe noi sa ne amintim mereu cat rau poate face, la o adica, un partid ca PSD. Noroc cu Oprea, altfel uitam cu totii de ce sunt in stare Dragnea si PSD.




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa