Ruxandra Dragomir, reacție la scandalul de dopaj al lui Halep. Fosta jucătoare WTA exclude varianta ca Simona să se fi contaminat accidental

Ruxandra Dragomir, reacție la scandalul de dopaj al lui Halep. Fosta jucătoare WTA exclude varianta ca Simona să se fi contaminat accidental

Ruxandra Dragomir, fostă jucătoare de tenis, câștigătoare a 9 turnee și președinte al Federației Române de Tenis în perioada 2009-2013, a făcut o analiză dură a scandalului de dopaj în care a fost prinsă Simona Halep.

„Simona a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, din categoria EPO, unde pedeapsa este foarte aspră: 2-4 ani de suspendare! Din pacate și a doua analiză, testul B, a relevat prezența aceleiași substanțe interzise. Roxadustat nu poate fi administrat ‘din greșeală’. Nu se regăsește în nurofen sau în alte medicamente. Si din păcate, sportivii poartă responsabilitatea substanțelor pe care le iau sau li se dau. Simona poate fi suspendată pentru dopaj, categoria EPO. Dar poate primi o pedeapsă mai blândă, dacă va avea o echipă bună de apărare și dacă va invoca motive serioase. Dar chiar și o scurtă suspendare la vârsta ei îi poate afecta definitiv cariera.

În rest, putem reacționa sentimental și emoțional. Chiar și convingerea multora că și alții se dopează, dar nu sunt prinși nu scade vinovăția Simonei. Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă. Timpul va lămuri dacă Simona a trișat sau nu.

Până atunci, Simona, pe care de altfel o iubesc, este o sportiva depistată pozitiv la două teste doping. Și căreia i s-a retras dreptul de a mai concura. În rest, cine dorește să-și consume energia și timpul cu speculați și conspirații e liber să o facă. Eu o cunosc pe Simona de aproape 20 ani și nici mie nu-mi vine să cred că ar fi făcut așa ceva. Cum mulți nu și-ar fi închipuit niciodată că Sharapova sau Armstrong…sau mulți alții ar putea fi depistați pozitiv. Dar realitatea a arătat altceva… Din păcate pentru Simona…”, a declarat Ruxandra Dragomir pentru Q Magazine.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Substanța în cauză este roxadustat, un medicament anti-anemie.

„Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)”, a anunţat, vineri, Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA), citată de Reuters. „Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)”.

Simona Halep nu a mai jucat nici un meci după ce a fost eliminată de Daria Snigur în primul tur de la US Open, la finalul lunii august. De atunci sportiva a trecut prin mai multe momente grele, ca divorțul de Toni Iuruc după numai un an de mariaj, precum și ca operația la nas pe care a suferit-o în luna septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina