Ryanair a avut în iunie cea mai aglomerată lună a sa din toate timpurile, cu un factor de încărcare de 95%

Ryanair a avut în iunie cea mai aglomerată lună a sa din toate timpurile, cu un factor de încărcare de 95%

Factorul său de încărcare, care măsoară cât de bine ocupă o companie aeriană locurile disponibile, a ajuns la 95% pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19.

Compania aeriană irlandeză, cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, a declarat că a operat peste 88.500 de zboruri în iunie, factorulul de încărcare crescând de la nivelul de 92% al lunii precedente, când a transportat 15,4 milioane de pasageri.

Factorul de încărcare al Ryanair a atins în mod regulat cel puţin 96% cu o lună înainte de pandemie şi a atins 97% în iunie 2019.

Compania aeriană low cost se aşteaptă să transporte cu 15% mai mulţi pasageri în această vară decât în ​​acelaşi sezon din 2019 şi va transporta un record de 165 de milioane de pasageri în anul care se va încheia în martie 2023.

Ryanair a transportat puţin sub 100 de milioane de pasageri în anul încheiat în martie 2022, iar cel mai mare record înainte de Covid-19 a fost de 149 de milioane de pasageri.

Compania a declarat săptămâna trecută că mai puţin de 2% din zborurile sale au fost afectate de un val iniţial de greve din partea sindicatelor personalului navigant din Belgia, Spania, Portugalia, Franţa şi Italia.

Ryanair a adăugat sâmbătă că se aşteaptă la ”întreruperi minime (dacă vor exista)” din cauza altor 12 zile de grevă anunţate de personalul navigant din Spania, pentru sfârşitul acestei luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”