Ryanair nu mai vinde bilete de avion de 10 euro: Era biletelor ieftine s-a terminat

Ryanair nu mai vinde bilete de avion de 10 euro: Era biletelor ieftine s-a terminat

Tariful mediu al zborurilor oferte de compania aerienă va creşte de la aproximativ 40 de euro (33,75 lire sterline) cât a fost anul trecut la aproximativ 50 de euro în următorii cinci ani, a declarat directorul executiv al Ryanair pentru BBC .

El a adăugat că în următorii ani nu vor mai fi tarife promoţionale de un euro, 0,99 euro sau 9,99 euro.

Michael O'Leary adaugă însă că, în opinia lui, oamenii nu vor renunţa la transportul aerian. Şeful companiei aeriene a precizat în acest context că, în ciuda creşterii costului vieţii, se aşteaptă ca pasagerii să caute opţiuni cu costuri mai mici, mai degrabă decât să reducă zborurile. „Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la preţuri”, a spus Michael O'Leary.

Zborurile comerciale reprezintă acum aproximativ 2,4% din emisiile globale de CO2, iar sectorul se confruntă cu presiuni pentru a-şi reduce impactul asupra climei, inclusiv campanii pentru a convinge oamenii să treacă la călătoriile feroviare şi rutiere.

Cu toate acestea, O'Leary a susţinut că transportul rutier şi transportul maritim contribuie mai mult la emisiile de CO2 în genera. El a spus că accentul pe reducerea emisiilor provenite de la călătoriile aeriene este „deplasat” şi a menţionat că Ryanair investeşte în avioane mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria