„S-a dat liber la furat, asta vă spun sigur! La toți, și la noi și la Antifraudă!”

„S-a dat liber la furat, asta vă spun sigur! La toți, și la noi și la Antifraudă!”

Filosofia vameșilor români: liber la furat. Paul Petrof, șeful Direcției Regionale Vamale București, împreună cu subalternii săi corupți au contestat decizia Tribunalului București în baza căreia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile la cererea procurorilor DNA. Judecătorii de la Curtea de Apel București le-au respins cererea vameșilor de a fi cercetați în stare de libertate, scrie defapt.ro .

Stenogramele din dosarul procurorilor DNA arată că Paul Petrof i-a cerut afaceristului italian Gianluca Carpineta să dea o șpagă de 50.000 de euro mascată sub forma unui avans pentru achiziționarea unui apartament.

Mai mult, vameșii arestați preventiv se lăudau că „s-a dat liber la furat” și la Autoritatea Vamală Română și la Direcția Generală Antifraudă Fiscală. Adică să se colecteze ilegal cât mai mulți bani de la afaceriștii din România.

Filosofia vameșilor români: liber la furat

La data 1 august 2023, vameșii Alexandru Cernat și Nicolae Ștefan Teianu discutau despre ordinele ilegale primite sau pe care urma să le primească de vameșii de la Autoritatea Vamală și inspectorii de la Direcția Generală Antifraudă Fiscală de la vârful Agenției Naționale de Administrare Fiscală și de la cei mai influenți funcționari din Ministerul Finanțelor.

CERNAT ALEXANDRU: Da! Băi, tocmai!

TEIANU NICOLAE-ȘTEFAN: S-a dat liber la furat, asta vă spun sigur! La toți, și la noi și la Antifraudă!

CERNAT ALEXANDRU: Încă nu…

TEIANU NICOLAE-ȘTEFAN: E liber la furat pentru colectare!

CERNAT ALEXANDRU: … (neinteligibil)… Nu s-au aranjat unii de la noi, încă se bat! Ar fi bine să rămână așa și să se dea liber! Că nu-i mai… Nu mai schimbă nimeni nimic… Ia gândește-te… O dată ce începi să…

TEIANU NICOLAE-ȘTEFAN: Dariusică, noi care zburăm la un nivel jos… Nu cred că…

CERNAT ALEXANDRU: Nu stă de tine…

CERNAT ALEXANDRU: Nu stă de tine, Fane, da’ uite… Uite, nu stă de tine, da’ stă dă „ochi de gheață” și o belești aiurea, ai înțeles?! (…)

TEIANU NICOLAE-ȘTEFAN: Până-ți demonstrezi tu așa… Te ține-n judecată ani de zile…

Șpăgi și favorizarea infractorilor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au anunțat pe 14 februarie 2024 că Paul Petrof, șeful Direcției Regionale Vamale București, împreună cu vameșii Nicolae Ștefan Teianu, Alexandru Cernat, Marian Vladimir Vulcan și Răzvan Cosmin Stamatescu au fost prezentați judecătorilor de la Tribunalul București pentru a fi arestați preventiv pentru 30 de zile.

Paul Petrof, vameșul șef, a fost acuzat de favorizarea făptuitorului; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; luare de mită.

Vameșii Teianu, Cernat și Vulcan au fost acuzați de luare de mită în formă continuată. Cel din urmă, Răzvan Cosmin Stamatescu, este acuzat de procurorii DNA de favorizarea făptuitorului; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; trafic de influență în formă continuată.

Cei cinci vameși au încercat să scape de mandatele de arestare preventivă pentru 30 zile. În acest sens, au depus contestații la Curtea de Apel București, dar judecătorii le-au respins definitiv doleanța.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?