S-a schimbat ceva? Da! E mai rău




S-a schimbat ceva? Da! E mai rău

Marturisesc ca mi-a fost cu neputinta sa citesc in intregime istorisirea Alexandrei Furnea despre torturile pe care le-a indurat dupa Colectiv. Pur si simplu de la un punct incolo nu am mai putut. Pana si relatarea mi se pare dincolo de suportabil.

Din nefericre, insa, nimic pe lumea aceasta nu poate inlatura ceea ce s-a intamplat. Nici moartea, nici suferinta atroce, fizica si psihica nu sunt reversibile. Singurul lucru posibil, chiar obligatoriu, ar fi fost sa tragem in mod serios acele invataminte care sa faca de nerepetat asa ceva.

Din pacate, ma tem ca nimic nu s-a schimbat in bine. In rau, insa, ma tem ca da.

Din punct de vedere medical, poate ca singurul castig este ca mai marii sanatatii au descoperit existenta spitalului mobil, care a ajuns sa fie desfasurat sistematic la acccidente.

In spitale este mai rau pentru ca deficitul de cadre medicale a crescut. Medicii sunt la fel de prost platiti si umiliti, ba chiar au incasat o noua minciuna din partea PSD, care le-a promis impozit zero pe venituri de anul viitor.

Numarul paturilor pentru mari arsi nu a crescut decat cu unul singur. De la 10 la 11. Sectia speciala de la Spitalul de Urgenta nu este nici astazi deschisa. Nu a aparut nici macar fundatia unui spital nou.

Despre infectiile nosocomiale nu se mai vorbeste, pentru ca nu mai e la moda, dar asta nu inseamna ca au disparut. Sunt tot acolo, dupa cum va va spune orice medic pe care-l intrebati. Sau avem naivitatea sa ne imaginam ca ele erau provocate de dezinfectantii Hexi?

Putinele zone de excelenta sunt eradicate sistematic, asa cum l-a eradicat Gabriela Firea pe cel de neurochirurgie de la Spitalul Colentina. Ambulantele sunt la fel de putine, dar cu doi ani mai uzate.

In cazul unei noi tragedii suntem complet descoperiti. Si nu este vorba doar despre un nou incendiu, un cutremur este foarte posibil. Va amintesc ca nici macar o cladire cu bulina rosie nu a fost reabilitata.

Cluburile inchise rapid acum doi ani au inceput sa fie redeschise. In ce conditii functioneaza multe dintre ele, admite chiar ISU. Va amintesc ca in iunie lua foc un depozit de mobila langa Bucuresti, ditamai cladirea care functiona fara autorizatie corespunzatoare. Numai in sectorul 2 al Capitalei, exista 42 de scoli fara autorizatie ISU.

S-a vorbit enorm, s-a vociferat, s-au descarcat cantiati uriase de energie, de emotii, insa numai pentru dezbateri. Pentru actiune n-a mai ramas nimic. Si subiectele au fost uitate, inghitite de noua actualitate. Si din pacate subiectele nu au lipsit, doar nu sunt multe locuri in Europa unde copiii mor pe capete de rujeola.

Pe de alta parte, imediat dupa Colectiv, revolta populara matura guvernul. Oamenii au reactionat la un adevar simplu: coruptia ucide! Coruptia care dreneaza resursele care ar trebui investite in sistemul sanitar, care promoveaza in pozitii cheie clienti politici in loc de reale competente.

Si din acest punct de vedere lucrurile au involuat. Cu ajutorul CCR parghiile legislative ale anchetatorilor au fost diminuate masiv. CCR a mutilat pana spre desfiintare abuzul in serviciu, infractiunea care sanctiona tocmai acest tip de atac la resursele care ar trebui folosite pentru binele public.

Aud tot felul de exclamatii in privinta numarului de achitari in dosare ale DNA anul acesta. Sa nu ne miram: sunt achitari pentru fapte de abuz in serviciu in baza dezincriminarii decisa, de facto, de CCR. Unul dintre beneficiari ar putea fi Gabriel Oprea, care in dosarul coloanelor era acuzat de incalcarea Codului Rutier, adica a unei HG, deci a legislatiei secundare, ceea ce nu mai poate fi un abuz in serviciu.

Dupa Colectiv, oamenii ieseau pe strada si in momoria lui Bogdan Gigina. CCR aproape l-a salvat pe cel acuzat ca l-a trimis in groapa pe tanarul politist.

Tot din cauza CCR, parghiile de ancheta ale procurorilor sunt diminuate, prin eliminarea SRI din supravegherea tehnica dispusa de instanta in dosarele penale. Infractorii se misca cu racheta comsica, anchetatorii trebuie sa ii urmareasca cu bicicleta.

Tot forta populara a reusit sa blocheze ticalosia anti-justitie din iarna. Doar temporar, pentru ca suntem acum in plin atac si mai feroce la adresa justitiei. Gratierea nu a avut loc in iarna, dar are loc acum cu scoaterea din puscarii inclusiv a criminalilor, violatorilor si talharilor.

Prin voia aceluiasi instrument anti-justitie numit CCR, a fost impusa imunitatea ministrilor pentru coruptie in legatura cu emiterea de ordonante, iar pragul pentru abuzul in serviciu a devenit obligatoriu. Iar in comisia pentru armonizarea codurilor cu deciziile CCR sunt impinse rand pe rand toate prevederile OUG 13.

CCR da decizie dupa decizie impotriva DNA si a justitiei in orice conflict de natura constitutionala inventat de Dragnea sau Tariceanu, iar in dosarul "Belina" suntem la un pas de absolutizarea imunitatii ministrilor. Proiectul de modificare a Legilor Justitiei sunt pe cale sa arunce justitia in epoca Stanoiu dupa cum striga disperati 4.000 de magistrati si CSM. Nu am nicio indoiala ca PSD-ALDE va galopa cu acest proiect.

Si toate aceste infrangeri, dublate de expandarea salbatica a masinariei de propaganda antijustitie, au avut poate cel mai rau efect dintre toate: demobilizarea. Sentimentul ca orice am face, pana la urma tot vor gasi o cale sa razbeasca peste capul nostru, este letal pentru o societate care trebuie sa se apare cu toata forta ei pentru a nu fi din nou aruncata in afara lumii civlizate. SURSA: Ioana Ene Dogioiu/Z iare.com .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /