S-au bătut cu cuțite?/Soldați belgieni extrași din România, după „tensiuni interne”

S-au bătut cu cuțite?/Soldați belgieni extrași din România, după „tensiuni interne”

Trei soldați din forțele armate belgiene dislocate în România au fost trimiși acasă, în urma unor „tensiuni interne”, a declarat miercuri ministrul Apărării, Ludivine Dedonder, în Parlament, potrivit Rador, care citează The Brussels Times . În primăvară, Belgia a trimis aproximativ 300 de soldați în România, unde aceștia fac parte din Forța de reacție rapidă a NATO dislocată ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Trei dintre acești soldați au fost acum trimiși acasă, după „un incident disciplinar”, a clarificat Dedonder în Comisia de Apărare a Camerei, răspunzând întrebărilor adresate de mai mulți parlamentari federali.

„Nu este ceva neobișnuit să apară tensiuni atunci când oamenii locuiesc împreună 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, a clarificat cabinetul său pentru agenția de presă Belga, adăugând că se întâmplă ocazional, în timpul operațiunilor, să fie trimiși soldați acasă din cauza unor tensiuni interne.

„Circumstanțele operațiunii înseamnă că stresul nu este ușor de gestionat pentru toată lumea”, a adăugat cabinetul ministerial. În Cameră s-a vorbit despre o luptă cu cuțite, dar Dedonder a negat oficial acest lucru.

Soldații s-au întors în Belgia conform procedurilor interne și vor fi urmăriți îndeaproape, corespunzător, în cadrul Ministerului Apărării.

Soldații belgieni, alături de trupe din Franța, Italia, Marea Britanie și Statele Unite, sunt staționați într-o bază militară din orașul Constanța, la Marea Neagră, în România, o țară vecină cu Ucraina.

Trupele belgiene ar putea deveni parte, potrivit relatărilor, a unui nou grup de luptă al NATO, ceea ce înseamnă că ar exista posibilitatea ca ei să rămână în România pentru mai mulți ani.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență