S-au dat de gol! Un ziar pro-Kremlin a dezvăluit câți soldați ruși au murit sau sunt dați dispăruți în Ucraina. Știrea a fost apoi ștearsă

S-au dat de gol! Un ziar pro-Kremlin a dezvăluit câți soldați ruși au murit sau sunt dați dispăruți în Ucraina. Știrea a fost apoi ștearsă

Peste 20.000 de soldați ruși au murit sau sunt dați dispăruți în Ucraina, potrivit unei publicații pro-Kremlin, care a publicat informația pe rețeaua de socializare VK, ștergând ulterior postarea, scrie Hotnews .

Organul de presă pro-Kremlin Readovka spunea, în postarea ștearsă, că Ministerul rus al Apărării a transmis, în cadrul unui "briefing restrâns", că a pierdut 13.414 soldați în Ucraina plus alți 7.000 care sunt dați dispăruți.

Potrivit sursei citate, 116 marinari au murit la bordul navei Moskva, iar peste 100 sunt încă dați dispăruți.

Chiar dacă postarea a fost ștearsă, ea a fost remarcată de mai mulți utilizatori, fiind distribuită o captură pe alte rețele de socializare.

Kevin Rothrock, editor șef la publicației de investigații Medusa, cunoscută pentru investigațiile contra puterii de la Kremlin, remarcă și asemănarea cu bilanțul făcut public acum o lună de tabloidul Komsomolskaia Pravda, care scria atunci că 9.800 de militari ruși au murit.

Ulterior, ziarul a susținut că site-ul i-a fost spart și a fost victima hackerilor, dar Kremlinul tot i-a invitat să explice de ce a publicat bilanțul.

Rușii nu au mai dat vreun bilanț oficial de aproape o lună, pe 25 martie susținând că doar 1.351 de soldați au murit în pe frontul din Ucraina.

Potrivit bilanțului transmis vineri dimineață de armata ucraineană, rușii au pierdut circa 21.200 de soldați în timpul invaziei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria