Să-l salte procurorii! „Mi-a cerut să rețin avioanele la sol în ziua moțiunii!” Acuzații grave ale fostului director general al TAROM la adresa ministrului Cuc!

Să-l salte procurorii! „Mi-a cerut să rețin avioanele la sol în ziua moțiunii!” Acuzații grave ale fostului director general al TAROM la adresa ministrului Cuc!

Să-l salte procurorii! Acuzații grave ale fostului director general al TAROM la adresa ministrului Cuc: Mi-a cerut să rețin avioanele la sol în ziua moțiunii!
 
Mădălina Mezei, fostul director general al TAROM, îl acuză pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, că i-a cerut ca în ziua moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă să rețină la sol avioanele în care se aflau parlamentari, pentru ca aceștia să nu poată ajunge la ședința din plen să voteze. Potrivit declarației făcute de Mădălina Mezei, pentru G4Media.ro , discuția cu Răzvan Cuc a avut loc cu o zi înainte de moțiunea prin care Executivul condus de Viorica Dăncilă a fost demis.

Potrivit acesteia, refuzul său de a opri avioanele la sol este motivul pentru care a fost schimbată din funcție în urmă cu două zile. Răzvan Cuc a reacționat pe Facebook la acuzațiile fostului manager al companiei aeriene de stat. „Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire”, a scris Răzvan Cuc.

„Cu o zi înainte de moțiune a fost discuția. Eu i-am zis ca nu pot să fac așa ceva. Cum puteam eu să mă duc să le zic piloților să stea jos că vrea Cuc?! Nu aveam cum să fac așa ceva”, a declarat Mădălina Mezei, pentru G4Media.ro.

Întrebată de ce nu a ieșit cu o poziție publică mai devreme, în ziua discuției cu ministrul Cuc, aceasta a declarat că nu a vrut să declanșeze un conflict care să afecteze compania.

„Am luat toate măsurile să nu se întâmple așa ceva. Nu a vrut să se iște un conflict politic, nu am vrut să afectez compania. Am vorbit cu echipajele, cu OCC-ul cu piloții, cu tehnicul, să nu cumva să se întâmple ceva de genul asta. Eu ca și accountable manager eram prima responsabilă. Nu am considerat că este un subiect public. Nici acum nu a fost făcut public de mine. Eu nici acum nu l-aș fi făcut public”, a declarat fostul director al TAROM.

Potrivit acesteia, refuzul său a dus la schimbarea sa din funcție în urmă cu două zile, deși săptămâna trecută i se prelungise mandatul cu încă două luni.

Primul care a vorbit despre presiunile uriașe făcute de PSD a împiedica adoptarea moțiunii de cenzură și căderea Guvernului Dăncilă a fost președintele PNL, Ludovic Orban, actualul premier desemnat de Klaus Iohannis pentru a încropi un nou Executiv.

”Au apelat la toate. La un moment dat s-au gândit inclusiv să mai oprească din avioane, au avut tot felul de năzdrăvănii în cap. O asemenea presiune și o asemenea disperare și o asemenea lipsă totală de măsură în utilizarea pârghiilor de putere în mod abuziv… Pentru asta, 238 de voturi reprezintă un rezultat extraordinar”, a declarat Ludovic Orban joi seară, la Realitatea TV.

Răzvan Cuc, ministrul în funcție al Transporturilor, a respins pe pagina sa de Facebook acuzațiile făcute de Mădălina Mezei, fostul manager al TAROM, numită în funcție chiar în timpul mandatului său.

„Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a așteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva și va reuși să rămână în funcție cu sprijinul știut numai de ea”, a scris Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Mădălina Mezei a fost schimbată din funcție deoarece nu și-a asumat obiectivele asumate: „Se pare că fosta doamnă director general Tarom nu a înțeles că dacă nu face treabă, va sta cu mandatul pe masa Consiliului de Administrație. Nu înțeleg supărarea unor directori de Companii care atunci când nu își îndeplinesc obiectivele pe care și le-au asumat, la preluarea mandatului, vin acum și se dau victime. Doamna Mezei trebuia să-și asume întârzierile manageriale trasate de către CA. Trebuia să facă restructurarea Tarom, trebuia să fie livrat deja primul avion ATR, trebuia să nu încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din Companie. (…) Funcția de director general al Tarom nu se compară cu cea de șef de reprezentanța de la Bruxelles, unde făcea rezervări de bilete sau protocol pentru prietenii care veneau în vizită.

Mădălina Mezei a fost schimbată din funcție marți seara după o decizie fulger a Consiliului de Administrație al companiei. Aceasta fusese numită la șefia TAROM abia în iunie anul acesta, tot în mandatul ministrului Răzvan Cuc. Înainte de a prelua frâiele companiei de stat, Mădălina Mezei a fost reprezentantul companiei la Bruxelles. Aceasta a declarat, pentru G4Media, că achiziția aeronavelor ATR era în plină negociere, la fel și restructurarea companiei. În plus, spune aceasta, avea gata un plan de redresare a transportatorului aerian de stat pe 10 ani, ce ar fi permis TAROM să ajungă pe break-even în 3 ani.

Consiliul de Administrație al companiei de stat l-a numit pe pilotul Valentin Gvinda în funcția de director general interimar. Este al cincilea șef al TAROM din acest an.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…