Să punem botul la intoxicările Rusiei?/După „grupul de monitorizare” din Odessa, România are mai nou „mulți mercenari” în Ucraina

Să punem botul la intoxicările Rusiei?/După „grupul de monitorizare” din Odessa, România are mai nou „mulți mercenari” în Ucraina

Să punem botul la intoxicările Rusiei?/După „grupul de monitorizare” din Odessa, România are mai nou „mulți mercenari” în Ucraina...

Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina , potrivit agenției ruse de stat, TASS .

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat duminică că Kievul ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina.

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale”, susține Konașenkov.

„Cei mai mulți mercenari – 1.717 persoane – au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus Apărării”, scrie TASS, parafrazându-l pe oficialul rus.

Ministerul rus al Apărării mai susține că până la 300 de persoane ar fi sosit din Marea Britanie și Georgia, iar 190 de persoane ar fi venit din unele zone din Siria care sunt controlate de Turcia.

se află la rândul lor în Ucraina.

mercenari ucraina

Context

Anterior, RIA Novosti, agenție de presă rusă care transmite propaganda Kremlinului, scria că ”un grup secret de monitorizare al NATO, din care fac parte angajați din România”, și-ar fi început activitatea la Odesa. RIA Novosti cita o sursă din cadrul forțelor de ordine ruse, care la rândul ei cita”informatori din cadrul trupelor ucrainene”.

În replică, North Star Support Group (NSSG) – unul dintre liderii globali ai segmentului de servicii de consultanță și management al riscului pentru companii private ce desfășoară operațiuni de business în cele mai dificile regiuni din lume – a anunțat că informația transmisă de agenția RIA Novosti, conform căreia colaboratori români ai companiei ar fi implicați în operațiuni desfășurate în Odesa, este complet falsă.

„NSSG nu are în momentul de față colaboratori în orașul Odessa, din Ucraina, și nu desfășoară nicio activitate în această zonă. Mai mult decât atât, NSSG nu este o companie de tipul PMC – Private Military Company – și nu are nicio implicare militară în teatrele de conflict, inclusiv în războiul din Ucraina”, se precizează în comunicatul oficial al companiei.

În articolul RIA Novosti se preciza că echipamentele NATO detectează coordonatele exacte ale oricărei nave din Marea Neagră pe o rază de până la 200 de kilometri.

”Instructorii NATO s-ar putea ascunde în Mariupol, crede Duma de Stat. Potrivit lor, sarcina grupului este de a împiedica debarcarea trupelor rusești și de a da locația navelor rusești pentru a ținti rachetele ucrainene Neptun. Săptămâna trecută, armata rusă a distrus un centru de colectare și instruire a mercenarilor străini în apropierea satului Krasnoselka, lângă Odesa – potrivit Ministerului Apărării, acesta a fost lovit cu rachete Bastion de înaltă precizie. Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune militară de demilitarizare și denazificare a Ucrainei. Vladimir Putin a numit obiectivul acesteia „protecția oamenilor care au fost supuși la intimidare și genocid de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Forțele armate ruse lovesc doar în infrastructura militară și în trupele ucrainene. Ele au îndeplinit deja principalele sarcini ale primei etape – au redus semnificativ potențialul de luptă al Ucrainei. Ministerul Apărării a numit eliberarea Donbassului principalul obiectiv al operațiunii”, se arată în articolul propagandei ruse.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA