Sabotajul asupra avionului militar rusesc în Belarus s-a lăsat cu peste 20 de arestări

Sabotajul asupra avionului militar rusesc în Belarus s-a lăsat cu peste 20 de arestări

Peste 20 de persoane au fost arestate în Belarus în urma sabotajului asupra unui avion militar rusesc de recunoaştere care era staţionat luna trecută pe un aerodrom din apropiere de Minsk, a anunţat marţi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Avionul spion rusesc avariat de partizani în Belarus

Principalul suspect, prezentat drept un "terorist" ruso-ucrainean care lucra pentru serviciile speciale ucrainene SBU, şi "mai mult de 20 dintre complicii săi care erau pe teritoriul belarus" au fost arestaţi până marţi, a declarat Lukaşenko.

Opoziţia belarusă în exil a anunţat la sfârşitul lunii februarie că un avion de recunoaştere rusesc a fost avariat pe aerodromul Maciulişci, de lângă Minsk, potrivit presei fiind vorba despre un avion A-50, echipat pentru operaţiuni de supraveghere şi de centru de comandă.

Kremlinul nu a comunicat public pe acest subiect, dar preşedintele belarus a confirmat marţi că un avion A-50 al armatei ruse a fost ţinta unui atac în care au fost folosite drone de mici dimensiuni, pentru a nu fi detectate de radar, dar a susţinut că aparatul nu a fost grav avariat.

Autorităţile belaruse au mobilizat după atac "sute, chiar mii" de membri ai forţelor speciale şi suspectul principal a fost găsit ascunzându-se în pivniţa unei case, a mai spus Lukaşenko, el calificând această arestare drept un "miracol".

Potrivit opoziţiei belaruse în exil, sabotajul asupra avionului rusesc ar fi fost executat de doi cetăţeni belaruşi, care după operaţiune ar fi părăsit ţara.

Conform Kievului, armata rusă foloseşte aerodromuri din Belarus pentru atacurile asupra Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...