Şah: Bogdan Deac a remizat cu Wesley So, la Superbet Chess Classic Romania 2022

Şah: Bogdan Deac a remizat cu Wesley So, la Superbet Chess Classic Romania 2022

Cel mai bun şahist român al momentului, Bogdan Deac (locul 59 mondial), a remizat cu americanul Wesley So, câştigătorul circuitului Grand Chess Tour în 2021, joi, la Bucureşti, în runda a şaptea a turneului Superbet Chess Classic Romania 2022, în prima etapă a ediţiei 2022 a circuitului.

Azerul Şahriar Mamediarov, campionul de anul trecut de la Bucureşti, l-a învins pe rusul Ian Nepomniaşci, care evoluează sub drapelul FIDE.

Francezul Maxime Vachier-Lagrave a câştigat în faa maghiarului Richard Rapport, în timp ce francezul de origine iraniană Alireza Firouzja s-a impus în faţa americanului de origine cubaneză Leinier Dominguez.

Cu remiză s-a încheiat confruntarea dintre americanii Levon Aronian şi Fabiano Caruana.

So şi Aronian sunt pe primul loc, cu 4,5 puncte fiecare, urmaţi de Vachier-Lagrave, 4 puncte, Deac, Caruana şi Firouzja, câte 3,5 puncte, Nepomniaşci, Dominguez, Mamediarov, câte 3 puncte, Rapport, 2,5 puncte.

Superbet Chess Classic Romania 2022, prima din cele cinci etape ale ediţiei din acest an a Grand Chess Tour, se desfăşoară în perioada 5-15 mai, cu o zi de odihnă pe 10 mai. Competiţia de la Bucureşti este de şah clasic, în care jucătorii joacă în sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 de dolari.

În fiecare zi, partidele încep la ora 15:00 şi se termină în jurul orei 20:00. Deschiderea fiecărei zile competiţionale se face printr-o primă mutare simbolică, făcută de invitaţi speciali, sportivi, oficiali şi diverse personalităţi ale vieţii publice din România. Joi, prima mutare a fost făcută de Adrian Mutu, antrenorul echipei de fotbal Rapid Bucureşti.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

2 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

3 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

4 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer

5 Dosarul Hidroelectrica / Avocații Elenei Udrea au venit la proces pregătiți să scoată România din Uniunea Europeană