Șah: Meciul Magnus Carlsen - Serghei Karjakin s-a terminat la egalitate; miercuri se decide campionul mondial

Șah: Meciul Magnus Carlsen - Serghei Karjakin s-a terminat la egalitate; miercuri se decide campionul mondial

Meciul dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, și rusul Serghei Karjakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat la egalitate, scor 6-6, iar miercuri se va decide cine este învingătorul, informează site-ul competiției.

A 12-a partidă, în care norvegianul a avut piesele albe, a fost cea mai scurtă de la debutul confruntării, cu 30 de mutări, în 34 de minute. S-a jucat pentru a treia oară partida ''berlineză'', iar protagoniștii au făcut rapid schimburile de piese importante, cei doi jucători dând impresia că vor să amâne deznodământul până, miercuri, 30 noiembrie, când este aniversarea campionului mondial, care împlinește 26 de ani.

Serghei Karjakin este apropiat ca vârstă de adversarul său celebru, împlinind 26 de ani la 12 ianuarie.

Marți este ultima zi de pauză programată de gazdele americane, care se pregătesc intens pentru ultima zi, când vor avea loc ultimele partide și ceremonia de închidere.

Cotidianul britanic "The Independent" notează despre meciul de la New York: ''Acum, chiar nu contează fotbalul cu Liga Campionilor, orice partidă de cricket, sau cine a învins în Formula 1. Eveniment sportiv cel mai interesant de pe planetă este Campionatul Mondial de șah din SUA''.

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...