Salah Abdeslam avea pe un calculator o listă cu alte posibile ținte de atentate în Franța (presă)

Jihadistul Salah Abdeslam, singurul terorist rămas în viață care a participat la atacurile de la Paris din 13 noiembrie 2015 și care se află în prezent în închisoare, avea un calculator, ascuns într-unul din refugiile sale din Bruxelles, în care apărea o listă cu posibile ținte de atentate în Franța, a relatat miercuri BFM TV, transmite EFE.

Pe listă erau incluse șapte obiective, iar printre acestea figurau cartierul parizian La Defense, zona portuară din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg și aeroportul din Toulouse. Calculatorul a fost găsit în cartierul Forest din Bruxelles, unde la 15 martie s-a produs un schimb de focuri cu poliția belgiană în care a fost ucis Mohamed Belkaid.

Într-unul dintre fișiere, care este salvat sub numele 'Salah', existau imagini cu gruparea teroristă Stat Islamic și înregistrări video ale jihadistului francez Mohamed Merah, autorul atacurilor din regiunea Toulouse din martie 2012 în care au fost ucise șapte persoane.

Dar, cel mai important, în calculatorul lui Abdeslam s-au găsit fișiere cu obiective potențiale de atentate în Franța, precum și cu 'procedura' care urma să fie folosită în comiterea acestor atentate. De exemplu, în zona portuară din Marsilia, teroriștii intenționau să folosească drone sau un avion cu o bombă la bord, pe aeroportul din Toulouse teroriștii fie urmau să comită un atac sinucigaș fie să deschidă focul la întâmplare, iar la Parlamentul European din Strasbourg se avea în vedere un atac armat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!