Sălaj: Anchetă la o firmă de lactate din Jibou în cazul toxiinfecției alimentare la elevii din Pitești

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj derulează în prezent o anchetă la o firmă de produse lactate din Jibou, dar și la magazine care au comercializat produsele acesteia, după ce s-a stabilit că cei peste 40 de elevi din Pitești care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară au consumat brânză de la firma din Sălaj.

"Ieri (joi-n.r.) am început ancheta, în urma notificării DSV Argeș, și astăzi (vineri-n.r.) continuăm (...) Vom recolta probe, probabil sâmbătă va ieși unul din rezultate iar al doilea, e posibil să iasă duminică și luni vom face un comunicat de presă cu concluzii. Noi facem ancheta în tot județul, pentru că de la unitatea de producție s-a distribuit la peste 100 de alte unități din Sălaj și la câteva din județul Cluj. În paralel facem anchetă și în comerț", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Vasile Chindriș, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj.

Acesta este însă rezervat privind posibilitatea ca brânza din Jibou să fi fost infestată cu bacteria E-coli, subliniind faptul că o contaminare a produselor se poate realiza oriunde pe lanțul de distribuție. În plus, deși lotul respectiv a fost de peste două tone, nu au fost semnalate alte probleme decât cele din Pitești.

"Brânza a fost livrată unui depozit de unde s-a vândut unei firme de catering și de acolo la copii. Este la a treia mână produs acolo și contaminarea se putea produce pe tot lanțul, inclusiv de la depozit la firma de catering sau de la catering la bucătăria unde s-a preparat. Dacă era incriminat acest lot, după părerea mea ar fi trebui să apară și alte probleme. Să vedem, dacă găsim în comerț, vom face analize la probele respective", a completat Vasile Chindriș.

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, toți elevi ai Școlii I.L. Caragiale înscriși într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute la unități medicale din Pitești după ce au mâncat la cantina care deservește unitatea de învățământ, la o parte dintre pacienți fiind confirmată prezența adenovirusului.

În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Școala I. L. Caragiale din Pitești, internați cu toxiinfecție alimentară, au fost identificată prezența bacteriei E-coli și a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parțiale ale analizelor efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri