Sălaj: Primarul din Şimleu Silvaniei, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare

Sălaj: Primarul din Şimleu Silvaniei, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare

Primarul din oraşul Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, a fost condamnat, definitiv, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Cluj, care menţine sentinţa dată în primă instanţă, de Tribunalul Maramureş.

Septimiu Ţurcaş fusese condamnat în primă instanţă, în luna iulie, într-un dosar complex vizând semnarea de către primar a unor acte ilegale de proprietate pentru terenuri, dar şi avizarea plăţii de către Ţurcaş a unor lucrări pentru Primăria Şimleu Silvaniei, care în realitate nu au fost realizate.

Conform sentinţei pronunţate de Tribunalul Maramureş, Septimiu Ţurcaş a fost condamnat la pedeapsa de trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, fiind totodată exonerat de acuzaţia de fals în înscrisuri, din acelaşi dosar. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi alţi 7 inculpaţi.

De asemenea, judecătorii au decis confiscarea sumelor de 155.974 lei, respectiv 25.183,50 lei şi 29.950,67 lei de la doi dintre inculpaţi.

Septimiu Ţurcaş a fost reales primar al Şimleului Silvaniei, în acest an, pentru a cincea oară consecutiv, candidând ca independent, susţinut de PNL, după condamnarea pe care o primise în primă instanţă.

Conform legii, el urmează să fie eliberat din funcţie prin ordin al prefectului.

Septimiu Ţurcaş este cuscrul procurorului şef al DNA, Crin Bologa. AGERPRES / (AS - autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia