Salariații Direcțiilor de taxe și impozite din primăriile de sector au oprit lucrul; susțin protestele angajaților ANAF

Salariații Direcțiilor de taxe și impozite din primăriile de sector au oprit lucrul; susțin protestele angajaților ANAF

Salariații Direcțiilor de taxe și impozite din cadrul primăriilor din sectoarele 2, 3, 4 și 6 din București, dar și cei din Primăria Ploiești au oprit lucrul, luni dimineața, în solidaritate cu salariații din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), protestând față de propunerile din proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Forum, afiliat Cartel Alfa, remis luni AGERPRES, salariații solicită asigurarea păstrării în plată a salariilor avute la data intrării în vigoare a noii legi, dacă acestea sunt mai mari decât cele stabilite conform noilor dispoziții, dar și respectarea principiului 'plata egală pentru muncă egală' pentru cei care desfășoară aceeași activitate și același volum de muncă. Ei vor salarii egale pentru toți salariații din instituțiile fiscale care administrează creanțele bugetare indiferent de subordonare, centrală sau locală, activitatea fiind la fel de solicitantă și complexă, desfășurată în baza aceleiași legislații fiscale.

De asemenea, salariații vor un tratament nediscriminatoriu și transparent pentru toți bugetarii, fără excluderea salariaților din administrația publică locală din grilele de salarizare. Prin noua reglementare se exclud practic salariații din administrația publică locală din marea familie a bugetarilor, ei devin ,, niște zilieri' la dispoziția primarilor.

Potrivit sursei citate, este necesară constituirea unei noi familii ocupaționale, ale cărei atribuții sunt specifice și distincte privind colectarea și constituirea veniturilor bugetare, familia ocupațională financiar-fiscală, administrare venituri bugetare.

Nu în ultimul rând, angajații Direcțiilor de taxe și impozite vor un dialog social real, prin acceptarea amendamentelor pertinente propuse de federațiile reprezentative și respectarea deciziilor Curții Constituționale prin care se constată încălcări ale drepturilor lucrătorilor și transpunerea lor în practică și legislație.

Angajații din Finanțe au declanșat luni dimineața un protest spontan la nivel întregii țări, aceștia fiind nemulțumiți de proiectul Legii salarizării bugetare, care prevede scăderi salariale de până la 20% din salariul actual în acest sector.

Protestul a început la Direcția Finanțe București dar de la ora 10:30 cei aproximatuiv 500 de protestatari au plecat în marș către Ministerul Finanțelor Publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”