Salvaţi Copiii România: Problemele din sistemul de educaţie nu se rezolvă prin câte o sancţiune politică

Salvaţi Copiii România: Problemele din sistemul de educaţie nu se rezolvă prin câte o sancţiune politică

Salvaţi Copiii România salută decizia premierului de a o demite pe Ecaterina Andronescu din fruntea Ministerului Educaţiei , dar atrage atenţia că problemele din sistemul de educaţie sunt grave şi nu se rezolvă prin câte o sancţiune politică sau printr-o acţiune de PR, ci prin politici şi programe complexe şi susţinute.

"Faptul că premierul Viorica Dăncilă a luat decizia de a o demite pe Ecaterina Andronescu din fruntea Ministerului Educaţiei, după ce aceasta a dat dovadă de lipsă de empatie, pe plan uman, dar mai ales de lipsă de cunoaştere a problemelor şi nevoilor din domeniul pe care îl conducea, este un gest absolut firesc. Îl salutăm. Atragem însă atenţia că problemele din sistemul de educaţie sunt grave şi nu se rezolvă prin câte o sancţiune politică sau printr-o acţiune de PR, ci prin politici şi programe complexe şi susţinute", se arată într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES de organizaţia Salvaţi Copiii România.

Potrivit sursei citate, problema transportului public în comunităţile rurale este una extrem de serioasă, fiind una dintre cauzele abandonului şcolar şi, la limită, poate pune în pericol viaţa copiilor.

"De altfel, Salvaţi Copiii şi Federaţia Elevilor din România i-au scris Avocatului Poporului, atrăgând atenţia asupra faptului că, prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 51/ 2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului, act normativ care a eliminat transportul judeţean de persoane din sfera serviciilor publice, elevilor din România nu li se vor mai deconta abonamentele pentru transportul judeţean, ceea ce va conduce la creşterea abandonului şcolar în rândul copiilor din mediul rural, cei mai vulnerabili din punct de vedere social-economic. Educaţia românească nu are nevoie nici de trocuri politice, nici de reforme care de care mai personalizate şi nici de câteva zile de vacanţă în plus, ci de asumare reală. E vorba despre copiii noştri şi despre drepturile lor egale la educaţie, siguranţă şi demnitate", se mai arată în comunicat.

Salvaţi Copiii România îi solicită premierului să facă din educaţie o prioritate cu adevărat naţională, pornind de la buget şi alte resurse alocate şi numirea unei persoane "competente" la portofoliul Educaţiei, organizaţia susţinând că este "unul dintre cele mai importante ministere în ecuaţia oricărui stat care lucrează în virtutea interesului general". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina