Sancţiunile Rusiei împotriva Gazprom Germania i-ar putea costa pe utilizatorii de gaze şi pe contribuabili cinci miliarde de euro pe an

Sancţiunile Rusiei împotriva Gazprom Germania i-ar putea costa pe utilizatorii de gaze şi pe contribuabili cinci miliarde de euro pe an

Moscova a decis în mai să sisteze furnizarea către filiala germană a concernului Gazprom, după ce Berlinul a plasat Gazprom Germania sub administrare specială din cauza invaziei ruse în Ucraina, informează Agerpres .

Potrivit sursei citate, ulterior, autoritatea germană pentru reţelele energetice Bundesnetzagentur, ca administrator, a fost nevoită să achiziţioneze gaze de pe piaţa internaţională pentru a înlocui livrările din Rusia şi a onora contractele cu companiile municipale de utilităţi şi cu furnizorii regionali de gaze.

Ministerul economiei apreciază că necesarul suplimentar este de 10 milioane de metri cubi de gaze pe zi, iar un purtător de cuvânt al confirmat estimarea publicată de ziarul citat.

Conform datelor transmise de Welt am Sonntag, costurile curente vor fi de circa 3,5 miliarde de euro pe an, la care se adaugă suma necesară pentru umplerea depozitului de gaze naturale de la Rehden, ordonată miercuri de ministrul economiei, Robert Habeck.

Săptămânalul arată că costurile suplimentare vor fi transferate furnizorilor de energie şi consumatorilor finali, sub forma unei taxe pe gaze, începând din octombrie.

Purtătorul de cuvânt al ministerului economiei a susţinut că nu există niciun risc privind furnizarea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...