Sancţiunile SUA vor rămâne în vigoare până când Rusia îşi va schimba comportamentul, afirmă Bolton

Sancţiunile SUA vor rămâne în vigoare până când Rusia îşi va schimba comportamentul, afirmă Bolton

Sancţiunile americane împotriva Rusiei vor rămâne în vigoare până când aceasta îşi va schimba comportamentul, a declarat vineri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, transmite Reuters.

'Sancţiunile rămân în vigoare şi vor rămâne în vigoare până la schimbarea cerută de comportament al Rusiei', a afirmat Bolton, într-o conferinţă de presă la Kiev.

Washingtonul a impus sancţiuni economice Rusiei în urma presupusei implicări a acesteia în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, acuzaţii respinse însă de Moscova.

Bolton, care a avut în cursul zilei o întrevedere cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a mai spus că această ţară a făcut progrese în eforturile sale de a adera la NATO, dar că acestea trebuie continuate.

'Multe depind de îndeplinirea de către Ucraina a condiţiilor necesare de a respecta toate criteriile militare şi politice pentru a fi membru al NATO', a declarat Bolton.

'Aş afirma că au fost făcute progrese, dar mai sunt multe de realizat', a adăugat el.

Rusia se opune ferm extinderii NATO spre graniţele sale vestice şi în 2014 a anexat peninsula Crimeea, după ce preşedintele ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici a fost îndepărtat de la putere printr-o revoltă populară.

Potrivit consilierului Casei Albe, este importantă rezolvarea crizei din Ucraina şi ar fi periculos ca situaţia să fie lăsată în stadiul actual în Crimeea şi în estul Ucrainei, unde Moscova îi sprijină pe separatişti în conflictul lor cu Kievul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”