Sancţiunile UE vor afecta gradual veniturile Rusiei din petrol (comisarul european pentru Energie)

Sancţiunile UE vor afecta gradual veniturile Rusiei din petrol (comisarul european pentru Energie)

Sancţiunile impuse de UE Rusiei pentru invadarea Ucrainei vor afecta gradual veniturile Mosocovei din petrol, chiar dacă nu vizează direct exporturile ruseşti de gaze şi petrol, a afirmat joi comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, transmite Reuters.

Printre sancţiunile UE se află interzicerea exporturilor unor tehnologii specifice de rafinare din Europa în Rusia, astfel încât va fi mai dificil şi mai scump pentru autorităţile de la Moscova să-şi modernizeze rafinăriile.

"Aceste tehnologii sunt produse în Europa, ele nu pot fi plasate cu uşurinţă pe plan global de alţi furnizori. Deci în timp vom vedea o epuizare a veniturilor din produse petroliere rafinate, care în 2019 au generat pentru Rusia venituri de 24 miliarde de euro", a declarat oficialul european.

Vânzările Rusiei de petrol şi gaze au reprezentat anul trecut 36% din bugetul total, un nivel mult peste estimări, în urma majorării semnificative a preţurilor la petrol şi gaze.

Sancţiunile UE nu vizează direct exporturile ruseşti de gaze şi petrol. Chiar dacă ar lipsi Rusia de o parte semnificativă a veniturilor sale, ar reprezenta o lovitură economică majoră pentru Europa şi ar duce la noi creşteri ale preţurilor.

Europa importă 90% din gazele de care are nevoie, iar 40% vin din Rusia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”