Șapte locuri care sunt considerate un veritabil „iad pe pământ”

Șapte locuri care sunt considerate un veritabil „iad pe pământ”

În toată lumea există locuri înfricoșătoare, aproximate de către oameni drept adevărate "portaluri spre iad", conform website-ul de știință, atlasobscura.com

"Porțile Iadului" din Turkmenistan.Foto: Arhiva Adevărul

Unele se numesc pur și simplu așa, cum ar fi "Porțile Iadului" din Turkmenistan, datorită felului în care arată - și anume, o groapă de foc, altele au tot soiul de alte denumiri care ne înspăimântă la fel de puternic, precum Castelul Houska din Cehia, despre care se spune că adăpostește o lume de demoni sub fundațiile sale. Fie că este vorba despre folclor, fie că este vorba despre mituri, credințe, noi vă prezentăm, mai jos, câteva locuri demne de această titulatură.

Porțile iadului, Turkmenistan

La prima vedere, este greu de crezut că această gură înăbușitoare din deșertul Karakum este reală. Cu toate acestea, craterul de gaz Darvaza, așa cum este cunoscut oficial, nu este nici produsul Photoshop-ului, nici al unor acte demonice, ci mai degrabă al nebuniei umane. Această gaură de 230 de metri arde de când o platformă de foraj sovietică a pătruns accidental într-o peșteră de gaze naturale în 1971. (foto, sus)

Castelul Houska, Blatce, Cehia

Ce trebuie să faci pentru a opri o hoardă de demoni subterani să izbucnească din lumea de dincolo? Ridici un castel gotic mare și amenințător chiar deasupra lui. Se presupune că poarta iadului de sub această fortăreață din secolul al XIII-lea era atât de adâncă încât nimeni nu putea vedea fundul.

Chinoike Jigoku, Beppu, Japonia

Cu un nume care se traduce liber prin "Iazul Iadului însângerat", locul este plin de piscine purpurii care ating o temperatură de 78 de grade Celsius (adică 172 de grade Fahrenheit) și care îți îngheață pielea. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost suficient de enervant, Chinoike Jigoku a fost folosit cândva pentru a tortura oamenii, fierbându-i efectiv de vii.

Grădina infernală Wang Saen Suk, Tambon Saen Suk, Thailanda

Această reprezentare budistă a iadului rivalizează cu Infernul lui Dante prin viziunile sale specifice de tortură eternă. Precum o veritabilă viziune a damnării, locul prezintă 136 de gropi, cu păcătoși sfâșiați de câini și fierți în cazane de cupru.

Lacus Curtius,Roma, Italia

Pentru un observator ocazional, această piatră circulară așezată deasupra unei gropi umplute în vechiul Forum Roman s-ar putea să nu pară mare lucru. Dar, conform tradiției, acest loc misterios a fost cândva poarta de acces către lumea de dincolo.

Iadul, Michigan,Hell, Michigan

"Bine ați venit în Iad!", așa îi întâmpină adesea vesel localnicii pe cei care vin din afară în acest orășel. Nimeni nu știe prea bine de ce George Reeves a dat acestui cătun un nume atât de neobișnuit, dar este clar că locuitorii s-au aplecat până la capăt asupra jocurilor de cuvinte.

Hekla,Islanda

Imagine generică cu vulcanul Hekla, Islanda, în plină eurpție

Vulcanul Hekla, situat în Islanda. Foto: Arhiva Adevărul

Încă de la o erupție deosebit de dramatică din 1104, acest stratovulcan de 1.491 de metri din Islanda a inspirat o presimțire deosebită pe continentul european medieval. în volumul său din 1180, Liber De Miraculis, călugărul cistercian francez Herbert de Clairvaux a scris despre Hekla: "Renumitul cazan de foc din Sicilia, pe care oamenii îl numesc coșul Iadului... se afirmă că acel cazan este ca un mic cuptor în comparație cu acest infern enorm".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?