Șase soldați uciși de o bombă în sud-estul Turciei (armată)

Șase soldați uciși de o bombă în sud-estul Turciei (armată)

Șase soldați au fost uciși și alți doi răniți de explozia unei bombe la trecerea unui convoi militar în sud-estul Turciei, a anunțat marți seară Statul Major, atribuind atacul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, informează AFP și DPA.

Vehiculul blindat care transporta militarii "a fost lovit de explozia unei bombe artizanale care a fost ascunsă" la marginea unui drum, în provincia Van din sud-estul țării cu majoritate kurdă, a detaliat armata într-un comunicat.

Mai multe sute de persoane au fost ucise în violențele care au izbucnit anul trecut după ce un proces de pace s-a prăbușit. Sute de
mii de persoane și-au părăsit căminele.

Începând din anii 1980, când militanții kurzi și statul au intrat în conflict armat în timp ce grupul minoritar a cerut mai multe drepturi, se estimează că peste 40.000 de persoane au fost ucise, amintește DPA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”