Satira de excepție a lui Nicolae Bălcescu despre corupția din România. „Neam de curci” VIDEO

Satira de excepție a lui Nicolae Bălcescu despre corupția din România. „Neam de curci” VIDEO

De Ziua Națională a României, Antena 1 a difuzat emisiunea „România, Râzi cu RoaST!”, în cadrul căreia un actor cunoscut l-a interpretat pe marele istoric Nicolae Bălcescu.

Actorul Andreas Petrescu l-a interpretat pe Nicolae Bălcescu

Actorul Andreas Petrescu a pus în scenă un moment cu totul, special, dedicat sărbătorii naționale a românilor. S-a întâmplat pe 1 decembrie, la show-ul de pe Antena 1, „România, Râzi cu RoaST!”, unde actorul s-a transpus în pielea personajului istoric și a satirizat în versuri situația politică și socială din România.

Momentul poate fi comparat cu cel interpretat de Celentano, în episoadele speciale din serialul „Las Fierbinţi“, dedicat Zilei Naţionale a României în anii 2016 și 2020.

„Eu zic că ori poporul ăsta nu are deloc memorie, ori nu a fost prea atent la ora de istorie. Din ce în ce mai mult și de prostie și de boală românii azi fac bani, dar nu prea mai fac școală. Ba chiar vreau să fiu sincer, am auzit păreri că ați început să evitați până și școala de șoferi.

Sunt revoltat de lumea pe care o găsesc aici, e adevărat, în Europa am fost tot timpul mici, dar nu e posibil ca azi să fie totul în zadar. Păi ce vorbim noi astăzi despre revoluție când voi ați dat un stop chiar și la evoluție”, a spus actorul care l-a interpretat pe Bălcescu.

„Cândva conducătorii se luptau cu întreaga lume, iar azi sunt fierți de parcă sunt niște legume. Pe vremuri în România domnitorii erau bravi, acum că așa e moda, alegeți numai sclavi. Se duce dracul tot câte un pic dacă atât puteți voi vota, cu răul cel mai mic.

Și deputații s-au plâns că-n parlament e foarte frig, vezi Doamne, Casa Poporului poate e mult prea big și nici ferestrele nu prea se închid și e curent, motiv chiar excelent să ducă țara în faliment. La câți parlamentari au mers la pușcărie, eu zic că nu ferestre să le puneți, ci gratii dragă Românie.Tu îi alegi ca să te scape de necazurile tale și ei se simt aleși de Dumnezeu pe această cale. Păi voi miniștrii, băi deputatule, băi domnul senator, îți zic ca tata când eram copil: Eu te-am făcut, eu te omor”, a mai spus actorul.

Momentul a fost extrem de apreciat de juriu, din care a făcut parte și "Klaus Iohannis", interpretat de actorul Ionuț Rusu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani