Satu Mare: Grevă la societatea de transport în comun; niciun autobuz nu circulă

Satu Mare: Grevă la societatea de transport în comun; niciun autobuz nu circulă

Șoferii societății de transport public din municipiul Satu Mare au intrat joi dimineața în grevă spontană, transportul public fiind blocat, ca urmare a conflictului dintre sindicat și conducerea societății cu privire la încheierea noului contract colectiv de muncă.

Directorul Transurban, Ionuț Bujor, a declarat că nu circulă niciun autobuz, el considerând că greva șoferilor este ilegală, deoarece exact în această zi era programată semnarea contractului colectiv de muncă. Bujor este de părere că spiritele sunt agitate de liderii de sindicat.

Potrivit acestuia, Transurban are 75 de șoferi de autobuze, câștigurile acestora fiind între 1.400 și 1.500 lei/lună, cu tot cu sporuri. Sindicatele au solicitat inițial o creștere a salariilor de 550 de lei, ultima lor propunere fiind de 250 de lei. Directorul Transurban a explicat că această majorare nu se poate acorda întrucât se depășește bugetul societății, fiind nevoie de o reorganizare care ar presupune mai mult timp.

Negocierile au ajuns în etapa de conciliere la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

AGERPRES /(A — autor: Gheorghe Pietrar, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!