Satu Mare: Grevă la societatea de transport în comun; niciun autobuz nu circulă

Satu Mare: Grevă la societatea de transport în comun; niciun autobuz nu circulă

Șoferii societății de transport public din municipiul Satu Mare au intrat joi dimineața în grevă spontană, transportul public fiind blocat, ca urmare a conflictului dintre sindicat și conducerea societății cu privire la încheierea noului contract colectiv de muncă.

Directorul Transurban, Ionuț Bujor, a declarat că nu circulă niciun autobuz, el considerând că greva șoferilor este ilegală, deoarece exact în această zi era programată semnarea contractului colectiv de muncă. Bujor este de părere că spiritele sunt agitate de liderii de sindicat.

Potrivit acestuia, Transurban are 75 de șoferi de autobuze, câștigurile acestora fiind între 1.400 și 1.500 lei/lună, cu tot cu sporuri. Sindicatele au solicitat inițial o creștere a salariilor de 550 de lei, ultima lor propunere fiind de 250 de lei. Directorul Transurban a explicat că această majorare nu se poate acorda întrucât se depășește bugetul societății, fiind nevoie de o reorganizare care ar presupune mai mult timp.

Negocierile au ajuns în etapa de conciliere la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

AGERPRES /(A — autor: Gheorghe Pietrar, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...