Satu Mare: Primele transportoare blindate 8 X 8 românești vor fi omologate în 2018-2019, susține fostul ministru Leș

Satu Mare: Primele transportoare blindate 8 X 8 românești vor fi omologate în 2018-2019, susține fostul ministru Leș

Fostul ministru al Apărării, Gabriel Leș, senator de Satu Mare, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că primele transportoare blindate 8 X 8 produse total în România vor fi omologate în 2018 sau 2019.

"Pentru transportoare blindate pentru trupe 8 X 8 s-a semnat, la Craiova, se va produce transportorul în România, asta înseamnă un avantaj pe partea de mentenanță, pe de altă parte la Moreni, acolo unde se făceau transportoarele s-a semnat pentru producerea unui transportor blindat pentru trupe 8 X 8 românesc. Este un transfer de tehnologie românesc, de know how, și așa mai departe. Părerea mea, undeva în 2018-2019 ar trebui să avem un produs omologat românesc, cu producție totală aici în România", a afirmat Gabriel Leș.

El a arătat că producerea acestor blindate în România este foarte importantă întrucât și mentenanța va fi mai ușoară, iar pe de altă parte este bine că banii României sunt cheltuiți în industria românească.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski