Satu Mare: Tunisieni reţinuţi cu focuri de armă pe frontiera cu Ungaria

Satu Mare: Tunisieni reţinuţi cu focuri de armă pe frontiera cu Ungaria

Doi tunisieni au fost prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal din România în Ungaria, Poliţia de Frontieră fiind nevoită să tragă două focuri de avertisment, informează un comunicat de presă transmis duminică de către Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au depistat în zona localităţii de frontieră Oar, din judeţul Satu Mare, doi cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

"Deoarece persoanele în cauză se îndreptau, pe jos, spre graniţa cu Ungaria, au fost somate să se oprească, însă acestea nu s-au supus somaţiei, fapt pentru care au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale. Drept urmare, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră cu Ungaria, în cooperare cu poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Berveni, cei doi bărbaţi au fost opriţi şi conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt din Tunisia, în vârstă de 29 şi, respectiv, 38 de ani, având intenţia de a trece ilegal frontiera în Ungaria", precizează ITPF.

Cei doi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

2 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși