SCANDAL Comunitatea evreiască din România, revoltată că avocatul Cătălin Dancu ar fi numit însărcinat cu afaceri în Israel!

SCANDAL Comunitatea evreiască din România, revoltată că avocatul Cătălin Dancu ar fi numit însărcinat cu afaceri în Israel!

SCANDAL Comunitatea evreiască din România, revoltată că avocatul Cătălin Dancu ar fi numit însărcinat cu afaceri în Israel! Ambasadorului David Saranga i-a transmis premierului Dăncilă nemulțumirea că partea israeliană nu a fost consultată.

 Comunitatea evreiască din România și-a exprimat public revolta că avocatul Cătălin Dancu, consul general al României la New York, ar urma să fie numit sau chiar ar fi fost deja desemnat pentru poziția de însărcinat cu afaceri în Israel. Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, i-ar fi transmis deja premierului Vicorica Dăncilă nemulțumirea că partea israeliană nu a fost consultată în legătură cu numirea, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Consultarea partenerilor înaintea unor astfel de numiri este un gest de curtoazie diplomatică. Până la ora publicării acestui articol, Guvernul nu a putut preciza dacă avocatul Cătălin Dancu a fost sau nu numit în funcția de însărcinat cu afaceri în Israel.

Însărcinatul cu afaceri este diplomatul care conduce de facto ambasada din Israel, dat fiind că România nu are ambasador la Tel Aviv.

”Astazi, aflu din surse sigure, ca domnul Danciu este numit însărcinat cu afaceri la Tel Aviv. In haosul politic al acestei perioade se profita pentru finalizarea unor proiecte mai vechi. S-a renuntat la titlul de ambasador, pentru a se ocoli confirmarea sefului statului. Pentru moment…domnul Danciu se va multumi cu un post mai modest, dar pasul este facut! Repet, lipsa memoriei in spatiul public, cat si lipsa sensibilitatii politice fac loc unor gesturi condamnabile moral. Caci un negationist, numit intr-un inalt post diplomatic la Tel Aviv este o insulta greu de suportat!”, scrie pe Facebook profesorul Liviu Rotman, membru marcant al comunității evreiești.

Rotman îl califică pe avocatul Cătălin Dancu drept ” un personaj toxic” și amintește că la inceputul anilor 2000 era activ la “curtea” lui Becali, secretar general al Partidului Noua Generație, de orientare extremistă xenofobă, în acelasi timp apropiat al “tribunului” Vadim Tudor.

”Tot domnia sa era în acei ani alături de un alt “becalist”, publicistul Alex Mihai Stoenescu, o voce proantonesciană în spațiul public. Anii au trecut, domnul Danciu a fost “înfiat” ca și alți extremiști de PSD, iar în aprilie domnia sa anunța apropiata sa numire ca ambasador la Tel Aviv.

Recomandat, cu căldură, de conducerea Federației Comunităților Evreiești, care i-a acordat diplome și diverse onoruri. Deși acest domn a avut un rol important în tentativa – nereusita – de spoliere a patrimoniului evreiesc din România, în favoarea unor suspecte organizații religioase extremiste evreiești”, mai scrie profesorul Rotman pe Facebook.

Context.

România nu are ambasador în Israel după ce anul trecut a izbucnit scandalul mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Guvernul a adoptat un memorandum secret prin care a decis mutarea ambasadei, însă președintele Klaus Iohannis s-a împotrivit pe motiv că o astfel de decizie ar încălca tratatele internaționale.

Dancu nu a putut fi numit ambasador întrucât ar fi avut nevoie de aprobarea șefului statului, însă el poate fi numit însărcinat cu afaceri deoarece decizia se ia doar la nivel guvernamental.

G4Media.ro a dezvăluit în august 2018 că avocatul Cătălin Dancu, consulul României la New York, care a anunțat că Rudolph Giuliani ar urma să facă o vizită în România, a fost avocatul lui Alexander Adamescu, fugarul de la Londra suspectat că se află în spatele acțiunii de lobby anti-DNA și anti-justiție împreună cu Puiu Popoviciu.

Cei doi, Adamescu și Popoviciu, l-au angajat ca avocat pe Louis Freeh, fostul șef FBI. Giuliani a recunoscut că a fost plătit de Freeh și că scrisoarea anti-justiție se bazează pe raportul fostului șef FBI. Surse politice au declarat pentru G4Media.ro că Dancu știa de acțiunea de lobby de mai mult timp, dar consulul României la New York a negat vehement orice legătură cu tot acest demers.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

4 Așa o fi?

5 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu