Scandal în Franța după ce politicienii au luat apărarea unui parlamentar care și-a pălmuit soția

Scandal în Franța după ce politicienii au luat apărarea unui parlamentar care și-a pălmuit soția

Feministele și militanții împotriva violenței domestice din Franța au reacționat cu furie după ce politicienii au sărit în apărarea unui deputat care a recunoscut că și-a pălmuit soția, relatează The Guardian.

Sprijinul pentru Adrien Quantennens a fost imediat condamnat FOTO EPA-EFE

Scandalul a izbucnit săptămâna trecută, după ce presa franceză a aflat că Adrien Quatennens, o figură importantă a stângii radicale La France Insoumise (LFI), a fost reclamat la poliție de soția sa, Céline.

Într-o declarație făcută duminică, Quatennens a declarat că soția sa nu a avut intenția de a intenta o acțiune în justiție sau de a vorbi cu presa. El a adăugat că nu are nicio idee despre ce conține declarația soției sale, dar că aceasta a vrut să „lase o urmă a certurilor noastre".

El a recunoscut că relația cuplului devenise „tensionată” și că plănuiau să divorțeze după 13 ani de relație. El a spus că, în timpul unei certuri, el "i-a prins încheietura mâinii" și i-a luat telefonul mobil.

„Ca să îl recupereze, ea a sărit pe spatele meu. În timp ce încercam să mă eliberez, ea s-a lovit la cot”, a scris el. El a descris o dispută anterioară în care „într-un context de tensiune extremă și de agresiune reciprocă, am pălmuit-o... Regret profund această acțiune și mi-am cerut scuze de multe ori”.

Quatennens a anunțat că se retrage din funcția de coordonator al LFI.

Jean-Luc Mélenchon, candidat la prezidențiale la începutul acestui an pentru LFI, l-a lăudat pe Quatennens pentru „demnitatea și curajul” său și a dat vina pe poliție, pe „voyeurismul mediatic” și pe rețelele de socializare pentru intruziunea în căsnicia care se destramă. O altă deputată LFI, Sophia Chikirou, l-a lăudat pe Quatennens pentru „onestitatea și sacrificiul său” și a făcut apel la oameni să „îi lase [pe cei doi] în pace”.

Sprijinul lor a fost imediat condamnat de grupurile de femei

Anne-Cécile Mailfert, președinta Fondation des Femmes (Fundația Femeilor), a declarat că Mélenchon trebuie să se informeze cu privire la violența conjugală. „Nu este un conflict, ci violență”, a scris ea.

Caroline de Haas, de la mișcarea feministă Nous Toutes (Noi toate), a scris: "

„Violența în sânul unui cuplu este inacceptabilă, indiferent de conflictele prezente... Trimit tot sprijinul meu femeilor victime de pretutindeni în lume”, a scris Caroline de Haas, de la mișcarea feministă „Nous Toutes” („Noi toate”).

Anne-Laurence Petel, din partea partidului de centru-dreapta Renaissance, a declarat: „Nu, nu, nu. Dacă declarația lui Adrien Quatennens putea fi privită cu o oarecare simpatie (nu pentru palmă, desigur), Jean-Luc Mélenchon tocmai a distrus acest lucru.”

Sandrine Rousseau, deputat din partea partidului ecologist Europe Écologie Les Verts, i-a cerut lui Quatennens să se retragă din orice discurs public. „Violența împotriva femeilor are multe fețe, niciuna dintre ele nu este acceptabilă”, a spus ea.

Partidul „a reiterat angajamentul său neîncetat în lupta împotriva violenței față de femei”, se arată într-un comunicat al LFI.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”