SCANDAL la CCR! Concurs anulat după ce DOAR o apropiată a lui Dorneanu a câștigat!/Document

SCANDAL la CCR! Concurs anulat după ce DOAR o apropiată a lui Dorneanu a câștigat!/Document

SCANDAL la CCR! Concurs anulat după ce DOAR o apropiată a lui Dorneanu a câștigat! CCR angajează 4 magistrați asistenți. Concursul precedent a fost invalidat după ce judecătorii s-au certat întrucât câștigase doar o apropiată a lui Valer Dorneanu, dezvăluie  G4Media.ro .

 Curtea Constituțională (CCR) scoate la concurs 4 posturi de magistrat asistent. Astăzi este ultima zi de înscrieri, potrivit anunțului oficial. Concursul similar desfășurat în perioada decembrie – martie a fost invalidat. 

Anunț concurs pentru ocuparea a patru posturi vacante de magistrat-asistent:

 Potrivit unor surse din CCR, concursul a fost invalidat după ce unii judecători ai CCR s-ar fi contrat dur întrucât fusese declarată câștigătoare pentru unul dintre posturi Cristina Titirișcă, fosta asistentă de la Parlament a actualului președinte CCR, Valer Dorneanu.

Declarația de avere a Cristinei Titirișcă arată că aceasta ocupă funcția de consilier parlamentar la Departamentul Legislativ/Direcția procedură legislativă, sinteze și evaluări și, din 2016-2017, a fost detașată la Curtea Constituțională, la cabinetul lui Valer Dorneanu.

Sursele citate au declarat pentru  G4Media.ro că precedenta comisie de concurs a fost prezidată de Mona Pivniceru și formată din Simona Maya Teodoroiu și Marian Enache. Scandalul ar fi izbucnit după ce judecătorul Daniel Morar ar fi sesizat că mai multe documente nu erau în regulă, existând inclusiv suspiciuni de fals.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, un alt concurent era considerat ca fiind apropiat de judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Până la urmă, a fost luată decizia de invalidare și reluare a concursului.

Nu e prima dată când sunt dubii privind concursurile la CCR. În 2012, nepotul judecătoarei CCR Aspazia Cojocaru a fost angajat la cabinetul mătușii sale, apoi la cabinetul Iuliei Motoc, fostă judecătoare CCR, actual magistrat la CEDO.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...