Scandal la simularea Evaluării Naționale. Ce reclamă elevii și profesorii

Scandal la simularea Evaluării Naționale. Ce reclamă elevii și profesorii

Începând de luni, 20 martie, începe simularea la Evaluarea Națională, aceasta va avea loc în perioada 20-22 martie, urmând ca pe 29 martie să fie publicate rezultate.

Elevii claselor a VIII-a susţin începând de azi, 20 martie, simularea Evaluării Naţionale 2023. Testările au loc în perioada 20-22 martie, iar rezultatele vor fi publicate pe 29 martie.

Înainte de începerea probelor, elevii și profesorii au reclamat faptul că nu s-au putut pregăti, pentru că modelele de subiecte propuse de Ministerul Educației sunt vechi și nu se mai află în programa școlară.

De asemenea, și baremul de corectare este greșit, în sensul că nu oferă evaluatorilor posibilitatea de a corecta obiectiv.

Luni, 20 martie, are loc simularea probei scrise la limba şi literatura română, pe 21 cea la matematică, iar pe 22 proba scrisă la Limba şi Literatura maternă.

Testările încep la ora 9.00, iar timpul alocat rezolvării cerinţelor este de două ore.

Subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri. Rezultatele la simulare se pot trece în catalog doar la solicitarea elevului. De asemenea, notele nu se pot contesta.

Evaluarea Națională 2023 va avea loc în intervalul 19-22 iunie. Pe 28 iunie vor fi afișate primele rezultate, în intervalul 28-29 iunie se pot depune contestații, iar pe 4 iulie se afișează rezultatele finale. Elevii vor intra la liceu doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, fiind eliminate media din clasele V-VIII.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale