Scandal URIAȘ! Ministrul Viorel Ștefan l-a sunat pe senatorul Cîțu: Bă, ești nebun, tu realizezi în ce rahat mă bagi? Penelistul tocmai scrisese pe Facebook că Vâlcov face legea în ministerul Finanțelor!

Scandal URIAȘ! Ministrul Viorel Ștefan l-a sunat pe senatorul Cîțu: Bă, ești nebun, tu realizezi în ce rahat mă bagi? Penelistul tocmai scrisese pe Facebook că Vâlcov face legea în ministerul Finanțelor!

Scandal uriaș după ce senatorul PNL Florin Cîțu a scris pe Facebook că fostul senator și ministru Darius Vâlcov participă și conduce ședințe operative în ministerul Finanțelor! Ministrul Finanțelor, pesedistul Viorel Șrefan, care miercuri era așteptat la Comisia de Buget, la audieri, l-a sunat pe Cîțu și i-a spus că nu mai vine la comisie, reproșându-i că l-a băgat în rahat cu postarea de pe Facebook. „Bă, ești nebun, tu realizezi în ce rahat mă bagi?”, i-a reproșat Ștefan lui Cîțu. Săptămâna trecută, liderul PSD Liviu Dragnea a ținut să atragă atenția, la Antena 3, în legătură cu contribuția majoră avută de Darius Vâlcov la Programul de guvernare al PSD. Dragnea a insistat chiar că-și asumă asocierea dintre PSD și un individ trimis în judecată în două dosare de corupție.

Postarea lui Cîțu

„Cine conduce cu adevarat Romania?

Maine s-ar putea sa avem confirmarea unei informatii bomba. Sa va explic.

L-am convocat la comisie pe ministru de finante. Tema, executia bugetara pe primele trei luni. I-am comunicat in scris o serie de intrebari, sa aiba timp se pregateasca. In ultimul moment, insa, m-am gandit la o intrebare al carei raspuns s-ar putea sa fie stirea inceputului de an.

Tot mai multe persoane din ministerul de finante au confirmat prezenta in minister foarte des a lui Darius Valcov. Chiar si in cadrul unor discutii tehnice legate de buget, impozit pe venit global, legea salarizarii, etc. Tare nu?

De aceea folosesc acest prilej pentru a-i aduce la cunostinta ministrului inca o intrebare pe care o voi pune si maine in cadrul comisiei. Raspunsul la aceasta intrebare poate da sens multora din lucrurilor care se intampla astazi cu banii romanilor.

Intrebare: Domnule ministru Viorel Stefan, avand in vedere ca Darius Valcov nu are nicio calitate oficiala sa participe la astfel de inatalniri:
- cine i-a permis accesul in minister si a autorizat participarea la aceste intalniri,
- care este calitatea in care Darius Valcov participa la aceste intalniri,
- a semnat Darrius Valcov in calitate de persoana privata un angajament de confidentialitate, avand in vedere ca unele date din ministerul de finante au clasificare “secret de serviciu”?

Maine, dupa ce raspunde ministrul, va fi clar pentru toti romanii ca programul PSD este programul Valcov si nu programul Dragnea.

Astept si eu, la fel ca dumneavoastra, raspunsul la aceasta intrebare. Oricum, aceasta prezenta a lui Darius Valcov devine naucitoare pentru romani.”



UPDATE/Audierea ministrului Finantelor de catre doua comisii senatoriale a fost amanata miercuri pentru ca in locul ministrului a venit un secretar de stat. Surse din piata vorbesc despre o iminenta schimbare din functie a lui Viorel Stefan

Miercuri la ora 12 ar fi trebit sa aiba loc audierea ministrului Finantelor, Viorel Stefan de catre comisiile reunite de buget finante si cea economica din Senat. Tema audierii era: Analiza asupra executiei bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2017, dar senatorii au pregatit si intrebari legate de prezenta lui Darius Valcov la sedinte tehnice din MFP, unde se dezbat informatii clasificate "secret de serviciu". Ministrul nu a ajuns la ora fixata la Senat, fiind insa prezenta secretarul de stat Daniela Pescaru, cea care coordoneaza Direcţia Generală de Sinteză a Politicilor Bugetare. In timp ce astepta in fata salii care urma sa gazduiasca audierea, Pescaru a primit un telefon prin care a fost anuntata ca discutia cu senatorii se amana pentru o data care va fi comunicata ulterior. Fara explicatii suplimentare.

Motivul ar fi acela ca senatorii il voiau neaparat la discutii pe ministru, nu un secretar de stat, chiar daca Pescaru e cea care s-a ocupat de constructia bugetara si venise cu datele tehnice solicitate.

Potrivit mai multor surse convergente, dezvăluie HotNews.ro , zilele de ministru ale lui Viorel Stefan sunt numarate, PSD cautand un inlocuitor al acestuia dupa ce in ultimele luni Liviu Dragnea ar fi criticat in cateva randuri luarile de pozitie ale actualului sef al Finantelor. Un posibil inlocuitor al lui Viorel Stefan ar putea fi fostul finantist-sef Eugen Teodorovici, recent promovat in pozitia de sef al comisiei de buget finante din Senat (inlocuindu-l pe Viorel Arcas).

Stefan este printre putinii oameni din actualul Guvern cu care se poate discuta realist, pe cifre, nu pe fantezii, spun responsabilii din institutiile independente romanesti si europene si poate ca prin pozitia sa pragmatica a deranjat anumiti lideri ai PSD. Pe de alta parte, Viorel Stefan ramane totusi un membru PSD care a girat masurile propuse de partid, desi stie ca multe dintre acestea risca sa produca derapaje.

"Domnia sa nu ajuns, nu stim care a fost motivul, dar am primit cifrele pe care le solicitasem. Avem vesti bune pentru noi, cifrele confirmand faptul ca au fost taiate investitiile si nu s-au rambursat banii din TVA doar ca sa se cosmetizeze executia bugetara si ca sa iasa acel excedent transmis de Finante. La rambursarea de TVA avem mai putin cu un miliard de lei si nu stim cine a luat aceasta decizie politica! Pentru ca acei bani nu sunt ai Guvernului ci ai firmelor. Care firme mizeaza pe ei ca sa isi continue activitatea. Deciziile politice luate doar ca sa cosmetizeze un rezultat dezastruos tin economia pe loc", a spus senatorul Florin Citu la scurt timp dupa ce s-a anuntat amanarea audierilor.

Si as mai fi avut o intrebare pentru dl Viorel Stefan, daca ar fi venit, a adaugat Citu. "Vrem sa stim ce rol are Darius Valcov, care este mult mai prezent in Ministerul Finantelor, la sedinte tehnice, unde se dezbat informatii clasificate secret de serviciu. Mi s-a confirmat prezenta lui fizica la diverse sedinte si nu stim in ce calitate si cine i-a aprobat participarea acolo", a mai adaugat Florin Citu.

Laudele lui Dragnea la adresa lui Vâlcov, la Antena 3

Amintim ca Liviu Dragnea a declarat saptamana trecuta ca a lucrat la programul de guvernare cu fostul ministru de Finante, Darius Valcov, trimis in judecata pentru trafic de influenta si spalare de bani, pentru ca este un bun profesionist, si isi "asuma" faptul ca a colaborat cu o persoana care are probleme in justitie.

"Pentru prima data o spun public, pentru ca mi se pare ca e datoria mea sa fac lucrul asta. Darius a fost unul din oamenii de baza cu care am lucrat la programul de guvernare, Darius Valcov. A venit de la PDL, dar este un om cu o foarte buna pregatire. Pe langa alti specialisti cu care am lucrat la programul de guvernare, cu Darius am lucrat si la acest program de guvernare", a spus Dragnea.

Intrebat despre problemele in justitie ale fostului ministru, liderul PSD a spus ca "isi asuma asta", pentru ca Valcov este un profesionist.

"Are probleme in justitie, dar Darius Valcov este unul din oamenii care, prin contributia lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (...) a adus o contributie serioasa pentru ca romanii sa o duca mai bine. Si eu imi asum lucrul asta", a spus el.

Darius Valcov-doua dosare in instanta, pentru luare de mita si pentru trafic de influenta

In mai 2015, Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupata de acesta, de primar, senator si ministru.

Darius Valcov este acuzat ca, in perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar al Slatinei Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-ar fi fost dati lui Prina, in cinci transe de cate 500.000 de lei, in municipiul Slatina.

Valcov ar mai fi primit, in perioada 2012 - 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

In dosarul aflat la Tribunalul Olt, Darius Valcov este trimis in judecata pentru fapte de coruptie, termenul pentru administrarea probatoriului fiind fixat pe 14 septembrie.

La Tribunalul Olt se judeca fondul cauzei in dosarul instrumentat de DNA in care Darius Valcov este inculpat pentru luare de mita. Fostul ministru este acuzat ca in perioada noiembrie-decembrie 2012, in calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri - denuntator in cauza - aproximativ 10% din sumele incasate de o societate de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva firma, printr-o alta intermediara, peste 2,1 milioane lei. Banii au fost pretinsi pentru ca denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina si pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice si lucrari la izolarea termica a unor blocuri.

La ICCJ se judeca dosarul in care Valcov este inculpat pentru trafic de influenta, el fiind trimis in judecta in acest dosar in luna mai 2015. Valcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenta pentru ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firma care a derulat contracte cu Compania de Apa Olt pentru extinderea retelelor de apa si canalizare din orasele Slatina, Scornicesti si Potcoava.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia