Scandalosul caz al regelui Belgiei care s-a căsătorit cu o prostituată născută la București

Scandalosul caz al regelui Belgiei care s-a căsătorit cu o prostituată născută la București

Cunoscută sub numele “La reine du Congo”, Caroline Delacroix a trăit 10 ani alături de monarhul belgian, bucurându-se de statutul de “regină“ doar cinci zile înainte de moartea soțului ei.

Regele Leopold al II-lea al Belgiei a rămas în istorie drept unul dintre cei mai controversați monarhi europeni, din cauza masacrării a peste 10 milioane de africani din Congo, fostă colonie belgiană ( ordonase să li se taie mâinile și picioarele celor care nu culegeau suficient cauciuc pentru Belgia ), și pentru că și-a petrecut ultimii 10 ani din viață trăind cu o fostă prostituată.

Din prostituată, amantă regală și apoi parteneră oficială

Femeia care a dat peste cap viața monarhului, a cărui soție (Marie Henriette, verișoara împăratului Franz Joseph al Austriei) trăia separat după moartea unicului lor fiu și nașterea celei de-a treia fete, se numea Caroline Delacroix. Aceasta, născută chipurile la București, ar fi avut doar 16 ani când l-a întâlnit, la Paris, pe Regele Leopold al II-lea al Belgiei, de 65 de ani.

Deși aceasta nu era prima amantă regală, Caroline Delacroix a avut privilegiul de-a trăi alături de monarh până la moartea lui, timp în care a răsplătit-o cu sume mari de bani, moșii, daruri și cu un titlu nobiliar, cel de Baroneasă de Vaughan.

De altfel, Caroline Delacroix a devenit partenera oficială a regelui după moartea Reginei Marie Henriette în 1902, primind în dar Villa Vanderborght până la care Leopold a construit un pod pietonal pentru a o putea vizita când voia, fără să afle nimeni.

Scandaluri regale

Pentru că regele o copleșea cu daruri, iar Caroline călătorea frecvent la Paris pentru a-și cumpăra rochii și pălării de lux - într-o zi ar fi cheltuit vreo trei milioane de franci pentru a-și achiziționa rochii de la un singur magazin! - , cei mai mulți bani fiind proveniți din bogățiile din Congo , fosta prostituată a devenit cunoscută sub numele “La reine du Congo”.

Dar asta nu l-a împiedicat pe Regele Leopold al II-lea al Belgiei să construiască un drum nou din bani publici chiar lângă casa ei, pentru ca iubita lui să aibă pe unde să-l plimbe pe primul lor copil, Lucien, Duce de Tervuren, în landou. Ulterior, Caroline a mai născut un băiat, pe Philippe, Conte de Ravenstein, care însă a murit la 7 ani.

Ca și cum n-ar fi fost suficientă toată această poveste, Regele își plimba amanta peste tot, la Cap Ferrat ( la vila considerată azi cea mai scumpă din lume! ) și Chateau de Larmoy ori Chateau de Balaincourt, dăruit Carolinei dimpreună cu o vilă la Bruxelles.

Și, deși de regulă regele nu o lua cu el la evenimente oficiale, Caroline l-a însoțit pe Leopold la înmormântarea Reginei Victoria în 1901, provocând un mare scandal public.

Regele Leopold al II-lea și Caroline Delacroix în 1905. FOTO: Profimedia

Regele Leopold al II-lea și Caroline Delacroix în 1905. FOTO: Profimedia

Regină pentru 5 zile

Apoi, când Regele Leopold al II-lea al Belgiei a făcut o ocluzie intestinală în 1909, suferind, pe patul de moarte, a cerut să se căsătorească cu Caroline. Astfel, cu cinci zile înainte de moartea sa, pe 12 decembrie, cei doi s-au căsătorit religios într-o ceremonie oficiată de către capelanul său personal.

Mariajul a fost recunoscută de Vatican, deoarece nunta a fost realizată în conformitate cu ritualurile religioase ale Bisericii Catolice, dar, pentru că nu a existat și o ceremonie civilă, legea belgiană nu a recunoscut niciodată acest mariaj.

Din păcate, copiii legitimi ai suveranului belgian, cele trei prințese născute de Regina Marie Henriette (Louise, Stéphanie și Clémentine), nu și-au putut vedea părintele muribund, fiindu-le interzis accesul. Iar Leopold s-a stins din viață avându-le la căpătâi pe Caroline și două asistente medicale.

După moartea suveranului, a fost descoperit testamentul prin care îi lăsa lui Caroline Delacroix numeroase proprietăți, obiecte de valoare și alte surse de venit în Congo (posibil vreo 30 milioane de franci!), iar toate acestea au transformat-o în multimilionară.

FOTO: Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...