Scandalul Buhnici: BCR, unul din brandurile care-l sponsorizează pe influencer, reacţionează în cazul de sexism şi discriminare

Scandalul Buhnici: BCR, unul din brandurile care-l sponsorizează pe influencer, reacţionează în cazul de sexism şi discriminare

„La BCR lucrăm cu mulţi influenceri. Plecăm de la premisa că putem fi parteneri de proiecte şi de valori. Dar am vrea să fim foarte clari: ne disociem ferm de sexism şi discriminare, indiferent de formă - nuanţe, aluzii sau interpretări. Avem, de asemenea, aşteptări ferme de limbaj, de atitudine şi de conştientizare a greşelii când există derapaje”, transmit reprezentanţii BCR pe pagina de Facebook.

„Credem că, deşi sănătatea primează, nimeni nu trebuie judecat, cu atât mai puţin făcut de ruşine pentru cum arată. Dimpotrivă, educaţia în acest sens este necesară cu blândeţe, înţelegere, incluziv.

Credem că limbajul public, cu atât mai mult al unor lideri de opinie, trebuie să evite orice nuanţă despre sexism şi obiectificare sexuală la adresa oricărei persoane. Şi credem că, în ceea ce priveşte tinerele şi tinerii din România, este necesar să evităm sexualizarea la vârste fragede, cu atât mai mult cu cât România ocupă un neonorant loc în ceea ce priveşte sarcinile şi avorturile în rândul tinerelor minore.”, continuă sursa citată.

Totodat,ă reprezentanţii BCR consideră că cel mai util şi corect demers în acest moment este ca subiectul prevenţiei discriminării şi cel al drepturilor femeilor să fie adresat în mod direct şi responsabil printr-o dezbatere la nivel public cu potenţial educaţional relevant.

„Ne dorim ca acest dialog deschis să fie susţinut de acţiuni concrete, cu impact real, în misiunea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor femeilor. Noi vom susţine aceste acţiuni, vom facilita discuţiile cu părţile relevante (influenceri, jurnalişti, societate civilă etc) şi vom continua / construi parteneriate doar cu cei care împărtăşesc aceleaşi valori.

Este adevărat că oricine poate greşi, dar la fel de adevărat este că, în orice greşeală, cu toţii putem realiza impactul, exprima scuze şi remuşcări sincere, dar mai ales găsi o cale de a repara şi a construi mai bine: înţelegere, valori, dialog.

În cele din urmă, credem că soluţia stă în educaţie, pentru care toţi trebuie să punem umărul, inclusiv cei care greşesc. Altfel, vom rămâne în tranşeele noastre, mai dezbinaţi, mai lipsiţi de înţelegere şi de acel împreună de care este nevoie ca să construim o „ţară ca afară”.”, a precizat BCR.

Într-un interviu pentru „XNS”, emisiune difuzată de Antena 1, Buhnici a făcut declaraţii halucinante de la festivalul Neversea.

Părerile sale tranşante despre aspectul fizic al tinerelor care nu au grijă de corpul lor şi care se afişează în costum de baie „cu celulită şi vergeturi” au stârnit un val de reacţii în mediul online. Susţinător al sportului, George Buhnici a afirmat că „mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici”.

„Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.

Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a precizat Buhnici.

Mai mult decât atât, jurnalistul a continuat să uimească publicul, afirmând că "şanşa vieţii mele e o soţie care arată ca o minoră".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...