Scandalul poluării: Primăria Capitalei, amendată de Garda de Mediu. Sancțiuni și la sectoare

Scandalul poluării: Primăria Capitalei, amendată de Garda de Mediu. Sancțiuni și la sectoare

Primăria Capitalei și primăriile de sector din București au fost amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu 75.000 de lei pentru că nu au implementat corect măsurile pe care și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului, a anunțat ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, citat de Mediafax.

„Sursa principală pentru poluarea aerului din București o reprezintă traficul auto. Toate măsurile asumate de PMB sunt zero sau aproape de zero. Comisarii de mediu au sancționat Primăria Capitalei și primăriile de sector pentru neimplementarea acestor măsuri pe care și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului”, a declarat, sâmbătă, ministrul Costel Alexe.

Prezent în Parcul Natural Văcărești pentru plantarea de puieți, Alexe a spus că „Dacă am avea control asupra traficului din București, dacă am avea o salubrizare eficientă și un control mai bun al acestor arderi necontrolate, calitatea aerului ar fi mult, mult mai bună”.

„Planul integrat de calitate a aerului din București are 20 de măsuri, dintre care 6 ar fi trebuit să fie deja implementate, dar nici nu s-au apucat de ele. Comisarii de mediu au evaluat că doar 40% din tot ce și-a asumat Primăria ca măsuri pentru reducerea poluării din București au fost operaționalizate și implementate. Nu avem modernizarea centralelor de cvartal, nu avem modernizarea infrastructurii rutiere, nu avem transport public modern, prietenos cu mediul, nu avem suprafețe verzi din ce în ce mai mari”, a enumerat ministrul Mediului problemele care cauzează creșterea valorilor de poluare în aerul Capitalei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...