Scandalul sexual din TVR nu s-a încheiat! Marian Olaianos lansează acuzații grave

Scandalul sexual din TVR nu s-a încheiat! Marian Olaianos lansează acuzații grave

Comentatorul Marian Olaianos, cercetat disciplinar de TVR pentru agresiune împotriva colegei Nadine Vlădescu, a vorbit în premieră după izbucnirea scandalului. Mai jos, interviul acordat de Olaianos gsp.ro .

  • Gazeta Sporturilor a dezvăluit pe 8 noiembrie 2022 că Marian Olaianos e acuzat că a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu, colega de la secția Cultural cu care avusese o aventură
  • După incident, Vlădescu a depus o plângere la conducerea TVR-ului. „Olaianos m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete", a susținut aceasta. La rândul lui, Olaianos a reclamat că a fost hărțuit sexual.
  • Cei trei membri ai comisiei de cercetare din TVR i-au recomandat președintelui-director general al postului public, Dan Turturică, ca lui Olaianos să îi fie desfăcut contractul de muncă. Adică, pe scurt, să fie dat afară.

După incidentul din noiembrie, Olaianos a fost suspendat din lotul de comentatori pentru Mondialul din Qatar. Ulterior, el s-a apărat la audierile comisiei, declarându-se pe de o parte nevinovat în incidentul cu Nadine Vlădescu și pe de altă parte nedreptățit de decizia conducerii TVR de a-l elimina de la Mondial.

În fața comisiei TVR, Olaianos a spus că Nadine Vlădescu îl hărțuia și îl amenința că îl va compromite în fața familiei. Urmărit de aceasta în curtea și pe holurile TVR, Olaianos a reacționat în acea zi: „Aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională și în încercarea de a mă apăra, am împins-o la perete, apucând-o de zona gâtului. Dar nu am lovit-o!", a explicat el comisiei.

„Olaianos încearcă să se depărteze de Vlădescu, dar este urmărit în permanență"

Conform procesului verbal al ședinței, analiza imaginilor video arată că „Olaianos era într-o poziție de autoapărare (...) Într-un moment de tensiune maximă, gesticulează către Nadine Vlădescu, apoi își poziționează ambele mâini în zona gulerului. În cadrul următor, ei se deplasează către perete pentru aproximativ o secundă (timp în care Olaianos o scutură pe Vlădescu). În continuare se observă gesturi ample din partea ambelor persoane, descriind o ceartă. Olaianos încearcă să se depărteze de Vlădescu, dar este urmărit în permanență"

Marian Olaianos, prima reacție în scandalul din TVR: „Sunt victima unor imense și repetate abuzuri! N-am lovit-o pe domnișoară
Procesul verbal al Comsiei, din 9 decembrie

De asemenea, Olaianos invocă faptul că Nadine Vlădescu nu ar fi adus în fața comisiei niciun certificat medico-legal, prin urmare nu a putut proba agresiunea invocată. Mai mult, el susține că Nadine Vlădescu i-ar șantaja pe șefii TVR pentru că ar deține informații confidențiale despre unii dintre aceștia!

Din informațiile pe care le dețin, se pare că această atitudine vădit ostilă și abuzivă la adresa subsemnatului, în scopul concedierii mele nelegale, este determinată de o serie de presiuni exercitate prin șantaj de doamna Nadine Vlădescu, aceasta deținând o serie de informații și materiale compromițătoare în privința anumitor persoane din cadrul conducerii TVR

A pierdut contractul de 5.000 de euro lunar cu Betano

Prin avocații săi, Olaianos a notificat în repetate rânduri TVR-ul să grăbească o decizie în cazul lui. Au trecut însă mai bine de 3 luni, iar decizia finală încă nu a fost făcută publică. Comentatorul reclamă că, astfel, i s-au produs mari prejudicii, atât de natură morală (afectarea imaginii, demnității și reputației), cât și de natură materială.

La acest ultim capitol, Olaianos pomenește despre un contract în valoare de 5.000 de euro lunar pe care îl avea cu Betano, pentru producerea unei emisiuni online, Sport Replay pe Youtube. Angajamentul a fost suspendat de casa de pariuri din cauza scandalului din TVR.

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, comentatorul sportiv a vorbit despre incidentul cu Nadine Vlădescu, despre motivul pentru care și-a luat concediu în ultima perioadă și anunță că va da în judecată conducerea TVR dacă îi va fi desfăcut contractul.

Marian Olaianos: „Pe imagini se vede că mă tot urmărește, dar eu n-am lovit-o! Comisia nu a judecat drept”

- Domnule Olaianos, se apropie finalul anchetei. Ce știți despre asta?
- Eu sunt în concediu medical de două zile. Am o problemă la picior. Până acum am fost în concediu de odihnă. Aveam zile restante din 2022 și încă mai am 17 sau 18 zile. Eu am lucrat și în perioada pandemiei, am lucrat și în timpul Campionatului Mondial, când am asigurat dublajul la meciuri și am stat la birou până la 1 noaptea. Am fost zi de zi la muncă.

-Ați fost înștiințat de vreo decizie a Comisie în cazul dumneavostră?
- Nu. Nici eu și nici avocații nu am fost înștiințați. Nu trebuie să fiu la serviciu ca să mă anunțe. Pot trimite decizia pe mail. Eu am fost mereu la dispoziția Comisiei. M-am prezentat la toate audierile.

- Dacă vi se va desface contractul de muncă, intenționați să dați în judecată conducerea TVR?
- Îmi voi căuta dreptatea în instanță. Nu am fost înștiințat că există vreo plângere împotriva mea. Domnișoara, la o zi după incident, a fost la muncă.

- Ați făcut și plângere împotriva a doi membri ai Comisiei, inclusiv împotriva președintelui Dan Turturică.
- Da. Nu a fost o judecată dreaptă. Eu am venit cu martori, care au fost audiați în absența mea și a avocaților mei. Doamnei Amalia Vasile, șefa departamentului juridic, i-am făcut reclamație pentru că nu a dat niciun răspuns la plângerea mea împotriva domnișoarei Vlădescu. Trebuia să-mi spună dacă va începe anchetarea sau nu. Și dacă nu începe, de ce nu începe.

-Și împotriva domnului Silviu Gologan?
- Pentru că a încercat să influențeze martorii. E abuz în serviciu. Pe 9 decembrie a fost audiat un domn care se ocupă cu arhivarea imaginilor de pe camerele de supraveghere și a spus «Nu vreți să vedeți toate înregistrările?». Avocații mei au fost de acord, dar domnul Gologan a spus «De ce vă băgați unde nu vă fierbe oala?». Abia după insistențele noastre au fost vizionate. Pe imagini se vede că nu am lovit-o!

- Care este versiunea dumneavoastră referitoare la ce s-a întâmplat în acel incident cu Nadine Vlădescu?
- Regret ieșirea nervoasă. Dar nu am lovit-o! Mă hărțuia și am martori că am trimis colegii să cheme jandarmul din fața TVR, dar nu a dorit să-și părăsească postul. Am prezentat tot felul de probe. Chiar sunt de acord ca membrii Comisei să facă publice imaginile de pe camerele de supraveghere. În procesul verbal al audierilor, membrii Comisiei au notat că «Marian Olaianos, în autoapărare, o apucă o secundă de reverul hainei». Nu am lovit-o.

Marian Olaianos, prima reacție în scandalul din TVR: „Sunt victima unor imense și repetate abuzuri! N-am lovit-o pe domnișoară

- Dar nu considerați că ar fi trebuit să reacționați diferit?
- Repet, regret incidentul. Trebuia să sun la 112. Sfătuiesc pe toată lumea să facă asta, dacă e cineva într-o situație similară. Eu am apelat doar la Jandarmeria de la TVR. Nu ne învață nimeni ce să facem într-un astfel de caz, ce să facem dacă o persoană se urcă în mașina noastră cu forța. Voiam să plec, iar domnișoara s-a urcat în mașina mea.

- Ați raportat cuiva din conducerea TVR probleme pe care le aveați?
- Nu. Există preconcepția asta tâmpită «Ești bărbat. Nu te descurci?». Dar colegii știau despre tot. Le-am și zis: «Nu știu ce să fac, cum să scap». Dar trebuia să sun la 112. Acum i-am făcut domnișoarei plângere penală pentru hărțuire, avocații m-au sfătuit să urmez calea legală.

  • Marian Olaianos, 48 de ani, este căsătorit și are doi copii. El este unul dintre cei mai vechi și mai apreciați jurnaliști din departamentul Sport al postului public: lucrează în TVR din 1999, a fost reporter de teren, comentator și a realizat mai multe emisiuni, cea mai de succes fiind Replay.
  • Într-o acțiune deschisă în instanță împotriva TVR-ului, Marian Olaianos solicita în noiembrie despăgubiri în valoare de 1.000.000 de lei, adică aproximativ 200.000 de euro. Acțiunea a fost însă respinsă. Citește integral pe gsp.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...