SCÂRBELE dracului! Băiatul lui Dragnea a scumpit carnea livrată la grădinițe! Țărănoiul acuză „imperialiștii” la televizor

SCÂRBELE dracului! Băiatul lui Dragnea a scumpit carnea livrată la grădinițe! Țărănoiul acuză „imperialiștii” la televizor

Scârbele dracului! Băiatul lui Dragnea a scumpit carnea livrată la grădinițe! Țărănoiul acuză „imperialiștii” la televizor. PSD a crescut pensiile și salariile, dar companiile străine profită de acest paradis economic mărind prețurile și dinamitând inflația. Această teorie halucinantă, rostită cu aerul și gravitatea unei teoreme care va candida la Premiul Nobel pentru economie, a fost enunțată joi seara, în prime-time, de președintele celui mai mare partid din România, scrie  Recorder.ro .

Dragnea a încercat, astfel, să explice cum de a ajuns inflația la aproape 5% sub guvernarea PSD: „E vorba de unele politici de cartel făcute de unii operatori economici cu capital străin în România. Deci, nu e din cauza Guvernului. Noi importăm 70% din UE şi constatăm că aici au crescut prețurile la bunurile pe care le importăm. Sigur că am constatat că aceste companii cu capital străin, când au văzut că veniturile românilor cresc – şi salarii, şi pensii -, şi-au zis hai să mărim şi noi preţurile”.

 Așadar, inflația n-are nicio legătură cu politicile PSD. Sunt de vină străinii!

Desigur, moderatorul emisiunii n-a avut inspirația să-l întrebe pe Liviu Dragnea ce a făcut firma fiului său în timp ce companiile străine creșteau prețurile artificial pentru a-i jecmăni pe români. Noi am fost curioși, dar neavând privilegiul de a-l intervieva pe Liviu Dragnea, ne-am răspuns singuri.

SC Ferma Salcia SA, unde fiul lui Liviu Dragnea deține 90% din acțiuni, se ocupă cu creșterea porcilor și are 12 magazine de desfacere a preparatelor din carne de porc în Teleorman, Olt și București.

 Pentru că Ferma Salcia SA (Romcip, după vechiul nume) livrează preparate din carne și către instituții finanțate din bani publici (de exemplu Grădiniția Nr.6 din Alexandria), am putut vedea, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, cum au evoluat prețurile practicate de firma lui Dragnea în ultimul an.

Hai, că nu vă mai ținem în suspans! Au crescut și la domnul Dragnea (jos, exploatatorii!): în februarie 2017, Ferma Salcia a vândut cremwusti de porc către Grădiniția Nr.6 din Alexandria la prețul de 12.84 lei kilogramul. În martie, prețul a crescut la 13.48 de lei, iar în septembrie tot Grădiniția Nr.6 a cumpărat de la firma lui Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD, cremwusti de porc (hrană sănătoasă pentu copii!) la prețul de 14.16 lei per kilogram. Așadar, o creștere de 1.32 de lei pe kilogram în numai câteva luni: aproximativ 10 %! A crescut și prețul la carne tocată, cu circa 7 %, dezvăluie  Recorder.ro .

Nu deținem o explicație clară privind creșterile de prețuri practicate de firma lui Ștefan Dragnea, dar nici nu credem că a vrut să profite de creșterile salariale ale românilor așa cum fac companiile străine.

Îl înștiințăm, totuși, pe fiul președintelui PSD să aibă grijă, căci tatăl său i-a amenințat, la aceeași emisiune, pe toți acei care au crescut prețurile pentru a-i jecmăni pe români: „Noi o să cerem ANRE-ului şi altor instituţii să verifice cât de fundamentată a fost această creştere de preţuri şi solicit guvernului foarte clar să dispună un control efectuat de Corpul de control al premierului şi nu numai”.

 Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 Priviți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”!