Scârbele PSD au început manipulările ordinare? La doar o zi după ce Dăncilă murea pe fb de grija elevilor, au apărut informații false despre reluarea cursurilor școlare

Scârbele PSD au început manipulările ordinare? La doar o zi după ce Dăncilă murea pe fb de grija elevilor, au apărut informații false despre reluarea cursurilor școlare

Scârbele PSD au început manipulările ordinare? La doar o zi după ce Dăncilă murea pe fb de grija elevilor, au apărut informații false despre reluarea cursurilor școlare. Fix același subiect despre care vorbea ieri Dăncilă!

UPDATE/Ministerul Educației anunță că va depune denunț penal!

Ministerul Educației dezminte informația că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare, apărută sub antetul și semnătura ministrului Monica Anisie. ”ATENȚIE! Aceasta este o glumă proastă care circula în online”, avertizează reprezentanții Ministerului Educației.

”Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19”, susțin reprezentanții ministerului, care arată că vor formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii.

”Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului. Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, mai arată reprezentanții MEC.

Informația apare într-un fals ordin de ministru în care este pusă și structura anului școlar.






Duminică, Ministrul Educației a mai dezmințit o altă informație care a circulat pe conturile de Whatsapp ale părinților și pe rețelele de socializare, prin care se arăta că școala ar începe pe 18 mai 2020, iar semestrul al II-lea s-ar încheia pe 24 iulie 2020.

 Simplă coincidență? Viorica Dăncilă a făcut ieri apel către ministrul Educației exact pe tema despre care circulă acum falsurile pe internet

Proasta României, Viorica Dăncilă, i-a cerut ministrului Educației, Monica Anisie, să comunice cu elevii și părinții, asta pentru că oamenii nu știu ce urmează și ce se va întâmpla cu anul școlar.

”Școlile din România stau închise de trei săptămâni. Și tot de trei săptămâni Ministerul Educației și Cercetării n-a venit cu niciun mesaj clar pentru elevi, părinții elevilor și profesori.

 Am văzut până acum vagi recomandări pentru școală online sau școală TV, dar nu am văzut un efort instituțional organizat, nu am văzut decizii și nu am văzut nici măcar schițarea vreunei perspective. Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar? Lucrează Ministerul la soluții în acest sens? Ce vor face elevii claselor a VIII-a și XII-a, care ar trebui să dea în două-trei luni evaluarea națională, respectiv bacalaureatul? Ce se întâmplă cu înscrierile la grădiniță sau la clasa pregătitoare? Cum va fi cu înscrierile / admiterile la facultate?

Sistemul de învățământ e practic neguvernat în aceste săptămâni, iar acest lucru afectează milioane de părinți și copii. Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie!

Solicit Ministerului să vină cu un plan concret pentru anul școlar, dar și cu o soluție pe termen scurt pentru a organiza învățământul la distanță – peste tot unde se poate. Materia rămasă poate fi comprimată, durata anului școlar poate fi puțin prelungită, examenele reprogramate, astfel încât criza coronavirusului să nu afecteze grav procesul educațional. E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii și de mobilizarea întregului sistem educațional pentru a-și îndeplini misiunea – aceea de a fi tot timpul în serviciul elevilor.”, a scris Viorica Dăncilă.

Ministerul Educației va face denunț penal în cazul anunțurilor false de reîncepere a anului școlar, distribuite pe rețelele de socializare: Organele abilitate să identifice persoanele vinovate pentru distribuirea unor înscrisuri false

Ministerul Educației anunță că va face denunț penal în cazul anunțurilor false de reîncepere a anului școlar, distribuite pe rețelele de socializare. “Organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea unor înscrisuri false”, anunță Ministerul, într-un comunicat oficial. Instituția precizează că “structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată”.

Anunțul oficial al Ministerului Educației:

“Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii.

 Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului.

Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării.”


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”