Schemă nouă de tratament stabilită de doctorul Musta din Timișoara pentru ca pacienții cu COVID-19 să nu mai ajungă în număr mare la Terapie Intensivă

Schemă nouă de tratament stabilită de doctorul Musta din Timișoara pentru ca pacienții cu COVID-19 să nu mai ajungă în număr mare la Terapie Intensivă

Medicul timişorean Virgil Musta anunţă aplicarea unui nou protocol de tratament pentru pacienţii cu forme uşoare de COVID. Potrivit doctorului care a constribuit la vindecarea a aproape 300 de pacienţi, noua schemă de tratament îşi propune să împiedice agravarea bolii.

În baza unor cercetări realizate la nivel internaţional, dar şi pe baza informaţiilor acumulate la conferinţele de specialitate la care a participat, medicul Virgil Musta a stabilit o schemă de tratament bazată pe anticoagulant şi antiinflamator. Noul protocol de tratament îşi propune să „atace” virusul înainte ca acesta să dezvolte forme grave.

Virgil Musta a declarat pentru tion.ro că sunt şanse ca aplicând noua schemă de tratament, pacientul să scape de terapie intensivă.

„Am stabilit un protocol în urma cercetărilor recente de la nivel internaţional, după ce am participat la conferinţe internaţionale, cu specialişti în domeniu din mai multe ţări. Se discută că nu atât că virusul este fatal la un moment dat, cât complicaţiile pe care acesta le generează. Aici, dacă acţionezi din timp, ai şanse ca pacientul să nu ajungă la Terapie Intensivă – este vorba despre inflamaţie şi coagulare. Apare o hipercoagulabilitate. Am stabilit un protocol, la Timişoara, ca pacienţii să fie trataţi precoce cu anticoagulant şi antiinflamator. Am realizat nişte criterii şi le-am dat medicilor mei şi la alte spitale. Am discutat să dau şi în spitalele suport şi cele care fac triajul pentru că sunt persoane care stau două-trei zile până primesc un diagnostic. Şi de ce să nu beneficieze măcar de terapie patogenică? Sunt anticoagulante moderne, şi pe bază de tablete. Avem protocolul naţional, care se referă şi la aceste lucruri, dar eu am stadializat pe nişte criterii clinico-biologice infecţia şi am stabilit un protocol de terapie precoce pentru tulburările fiziopatologice, ca să evităm, nu sută la sută, dar măcar numărul de pacienţi care ajung pe Terapie Intensivă să fie mai mic. Aici e şansa noastră. Este vorba despre tratament patogenic precoce ca să nu ajungă în faze avansate de boală. Eu doresc să implementez în zona noastră, şi nu numai, terapia precoce a complicaţiilor care duc la agravarea bolii şi la mortalitate. Eu vreau să ţinem cât mai mult sub control această infecţie, să salvăm oameni”, a declarat doctorul Virgil Musta pentru  tion.ro .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

2 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

3 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 Surpriză la descinderile SBU la o mănăstire din Cernăuți: Secretarul eparhiei făcea sex cu cântărețul corului