Schi alpin: Americanca Mikaela Shiffrin, pozitivă la Covid-19

Schi alpin: Americanca Mikaela Shiffrin, pozitivă la Covid-19

Americanca Mikaela Shiffrin, liderul Cupei Mondiale feminine de schi alpin, a anunţat, luni, pe reţelele de socializare, că a fost testată pozitiv la Covid-19 şi, drept urmare, va rata cursele de la Lienz (Austria) de marţi şi miercuri, informează AFP.

"Eu mă simt bine, dar din păcate am fost testată pozitiv la Covid-19. Respect protocolul şi m-am izolat", a scris starul american cu 72 de victorii în Cupa Mondială.

Mikaela Shiffrin, triplă câştigătoare a "Globului de Cristal" (2017-2019), ocupă prima poziţie în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 115 puncte avans în faţa italiencei Sofia Goggia.

Americanca în vârstă de 26 de ani nu a precizat în mesajul său data testului său sau dacă se afla deja în Austria, unde vor avea loc marţi şi miercuri un slalom uriaş, respectiv un slalom, pentru care era marea favorită.

Următoarea etapă va fi pe 4 ianuarie la Zagreb, un slalom, apoi pe 8 şi 9 ianuarie la Maribor (Slovenia), cu un slalom uriaş şi un slalom.

"Ne vedem anul viitor", a spus Shiffrin, care speră să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing (4-20 februarie).

Cazurile de Covid-19 s-au înmulţit în ultimele săptămâni în circuitul feminin, după cele ale elveţiencei Lara Gut-Behrami, neozeelandezei Alice Robinson şi austriecei Katharina Liensberger.

Cursele de la Lienz vor avea loc în absenţa spectatorilor.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...