Scholz: Avem nevoie de 6 milioane de locuri de muncă suplimentare până în 2030. Germania va schimba legile imigrației

Scholz: Avem nevoie de 6 milioane de locuri de muncă suplimentare până în 2030. Germania va schimba legile imigrației

Cancelarul Germaniei a menționat că vor fi necesari specialiști din țări non-europene.

Cancelarul Olaf Scholz. Foto: EPA-EFE

Germania are nevoie de 6 milioane de locuri de muncă suplimentare până în 2030, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu publicat sâmbătă cu ziarul Bild am Sonntag.

Până în 2030, avem nevoie de 6 milioane de locuri de muncă suplimentare pe piața muncii din Germania”, a spus el, adăugând că trebuie luate o serie întreagă de măsuri pentru a realiza acest lucru. „Totuși, acest lucru nu va fi suficient, este nevoie și de specialiști din țări non-europene”, a subliniat șeful guvernului german. În acest sens, potrivit acestuia, autoritățile țării elaborează „cea mai modernă legislație în domeniul imigrației”.

Vom adopta legile necesare înainte de sfârșitul acestui an”, a asigurat Scholz. El și-a exprimat încrederea că numărul angajaților din Germania va crește și, odată cu acesta, ritmul de creștere a economiei germane. În plus, cancelarul a precizat că de săptămâna aceasta a apărut în guvernul german Joachim Stamp, comisar pentru probleme de migrație.

Referindu-se la actuala criză economică cauzată de evenimentele din Ucraina, Scholz a spus că Germania face față „mult mai bine decât credeau mulți”. „Guvernul federal a luat o poziție fermă împotriva crizei iminente și a prevenit-o”, a spus cancelarul, exprimându-și încrederea că țara va ieși din criză cu demnitate și va deveni mai puternică. Potrivit lui Scholz, acest lucru va fi în mare măsură facilitat de tranziția către utilizarea surselor alternative de energie, în special dezvoltarea energiei solare și eoliene.

Criza energetică din Uniunea Europeană s-a agravat la începutul lui iulie 2022, când au apărut primele întreruperi ale furnizării de gaze din Rusia. După aceea, Comisia Europeană a cerut țărilor UE să se pregătească pentru o oprire completă a livrărilor din Federația Rusă și să pună în aplicare un plan de reducere voluntară a consumului de gaze de către statele comunitare cu 15% pentru perioada de la 1 august. 2022 până la 31 martie 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...